BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Podjele pozicije i opozcije neće Republici Srpskoj dobra donijeti?

Podjele pozicije i opozcije neće Republici Srpskoj dobra donijeti?
13.10.2021. god.
Koju će cijenu platiti Srbi u Republici Srpskoj zahvljaujuću političarima koji se bore za vlast dok se crni oblaci nadvijaju nad Republikom Srpskom?

Pritisci na Republiku Srpsku rastu od strane onih koji su bili protiv njenog nastanka.

To nije čudno. 

Čudno je kako se ponaša opozicija u Republici Srbskoj.

Da li  je popzicija zanesena željom da se  domogne vlasti ili u želji da se dodvori onim spoljnim faktorima koji žele da uniište Republiku Srpsku?

U svojim aktivnostima koje su usmjerene da narod počne sumnjati u institucije Republike Srpske posebno se izdvaja gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković.

Ko ne zna na kojoj je funkciji, a da mu se daju na uvid njegove aktivnosti, stekao bi utisak da taj momak radi u tužilaštvu, a ne na poziciji gradonačelnika u najvećem gradu Republike Srpske.

U vrijeme kada Ustavni sud BiH pokušava oduzeti Republici Srbskoj, njene šume, njen veliki dio teritorije, da Draško Stanivuković pokreće aferu kisonik.

Da li je to slučajno?

Taj kiseonik se uvozi godinama. I baš dan kada Ustavni sud donese stav da Republici Srbskoj oduzma šume, Draško se sjeti kiseonika.

U toj aferi se nabaci posao firmi iz Federacije BiH da snadbijeva zdravstvene ustanove kiseonikom u Republici Srbskoj.

Da li je mmoguće da ni jedna firma u Republici Srbskoj nije sposobna da preveze cisternu gasa iz tačke A u tačku B, nego to će da radi firma iz FBiH?

U igri su veće količine novca, a posebna priča je zavisnost Republike Srpske sa kisonikom od firme iz FBiH. 

Građani Republike Srpske, a posebno Banja Luke, pamte smrt 12 beba tokom početka rata u BiH, kada muslimansko/hrvatske snage i zapadnjaci nisu dozvolili dopremanje kiseonika iz Srbije. 

Ko dobronamjeran, razuman, posle takvih bolnih iskustava može raditi da sanbijevanje mzdravstvenih ustanova kiseonikom u Republici Srbskoj zavisi od jedne porodične firme u Federaciji BiH?

 

Drašku Stanivukoviću to izgleda ne smeta, a  ni Zolaku direktoru Agencije za lijekove BiH.

U javnost stižu informacije da postoje planovi do proljeća 2022. ukidanja Republike Srpske.

Pozicija kao odbranu od  opasnosti koje prijete Republici Srbskoj, najavljuje vraćanje na izvorni Dejton, vraćanje izvorni nadležnosti koje su oduzete Republici Srbskoj.

Iz opozicije stižu najavee  da neće podržati predlog vraćanja oduzetih nadležnosti Republici Srbskoj.

 Izetbegović zadovoljan stavovima SDS-a i PDP-a (VIDEO)

 

U Kosovsku bitki je izašao dio Srba, izašli su razjedinjeni i postali plijen Turskog okupatora. Posledice su bile strašne.. Brojni mrtvi, opljačkani, Viševjekovno ropstovo, siromaštvo. Turci su znalački podsticali podjele, poturčavali, Niz današnjih problema je vezan  za nejedinstvo u Kosovskom boju.

Kave će posledice imati podjeljenost pozicije i opozicje u Republici Srpkoj, vrijeme će pokazati.

Narodna mudrost kaže. Zlo dobra donijeti ne mmože.

 

Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Uskoro će biti otvoreno predstavništvo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije u Beogradu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin tokom razgovora sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.


Pogoršanje diplomatskog sukoba u Evropi jedno je od ključnih pitanja o kojima će se razgovarati tokom razgovora između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Džoa Bajdena, navodi...

Rusija je prvi put rasporedila raketni sistem "Bastion" na ostrvu Matua u Tihom okeanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. "Bastion" je mobilni odbrambeni sistem koji može da gađa brodove. ...


Evropa se možda vraća u situaciju vojne konfrontacije, a NATO potpuno odbija da sasluša sve ruske predloge za deeskalaciju tenzija, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Svesna značaja pružanja podrške u nastavku borbe protiv pandemije izazvane korona virusom, kao i brige o zdravlju zajednice, kompanija NIS donirala je pijaću vodu „Jazak“ zdravstvenim ustanovama širom Srbije....


Bilateralna saradnja Moskve i Beograda je višestruka, dinamično se razvija u različitim oblastima, uključujući i vojnu, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na radnom sastanku sa ministrom unutrašnjih...


Ostale novosti iz rubrike »