BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Nova knjiga književnice Branke Marković

Nova knjiga književnice Branke Marković
10.10.2021. god.
Branka Marković je književnica iz Vranja, a uz to je i profesorka srpskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi. Iz štampe je upravo izašla njena treća knjiga, pa smo tim povodom razgovarali sa njom.

Odakle je došla ideja za najnoviju knjigu?

"Ovo je moja treća knjiga proze, pod nazivom 'Hronika jedne nostalgije', i posvećena je Vranju i Vranjancima, nekad i sad. U njoj ćete pročitati koliko je važna tradicija, koliko je značajno čuvati svoj dijalekat, poštovati senke predaka i  običaje" kaže autorka. 

"Voleti svoj zavičaj je divna ljubav - prema vremenu u kojem se jednostavnije živelo, prema poreklu i domaćinskoj atmosferi jednog grada čija kaldrma puno toga još uvek pripoveda. Navike, život, pesma, igra, slavlja, ljudi koji su Vranju udahnuli deo svoje duše - neodvojivi su trag jednog doba koje blista jednostavnošću" dodaje Marković. 

U knjizi ima i tekstova na vranjskom dijalektu, a promocija knjige je zakazana za utorak, 12. oktobra u hotelu 'Royal Putnik' u Vranju, sa početkom u 19 časova. 

I. Trajković 

 

Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Uskoro će biti otvoreno predstavništvo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije u Beogradu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin tokom razgovora sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.


Pogoršanje diplomatskog sukoba u Evropi jedno je od ključnih pitanja o kojima će se razgovarati tokom razgovora između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Džoa Bajdena, navodi...

Rusija je prvi put rasporedila raketni sistem "Bastion" na ostrvu Matua u Tihom okeanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. "Bastion" je mobilni odbrambeni sistem koji može da gađa brodove. ...


Evropa se možda vraća u situaciju vojne konfrontacije, a NATO potpuno odbija da sasluša sve ruske predloge za deeskalaciju tenzija, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Svesna značaja pružanja podrške u nastavku borbe protiv pandemije izazvane korona virusom, kao i brige o zdravlju zajednice, kompanija NIS donirala je pijaću vodu „Jazak“ zdravstvenim ustanovama širom Srbije....


Bilateralna saradnja Moskve i Beograda je višestruka, dinamično se razvija u različitim oblastima, uključujući i vojnu, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na radnom sastanku sa ministrom unutrašnjih...


Ostale novosti iz rubrike »