BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Peking: Kina se obavezala da nikada i ni pod kojim uslovima neće prva koristiti nuklearno oružje

Peking: Kina se obavezala da nikada i ni pod kojim uslovima neće prva koristiti nuklearno oružje
28.09.2021. god.

Kina je privržena principu da neće prva upotrebiti nuklearno oružje, stav Pekinga je po tom pitanju dosledan i jasan, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Hua Čuning.


„Nuklearna politika Kine je jasna i dosledna, Kina se aktivno zalaže za potpunu zabranu i konačno likvidiranje nuklearnog oružja. Kina se obavezala da nikada i ni pod kojim uslovima neće prva koristiti nuklearno oružje“, istakla je ona.


Takođe je naglasila da svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje.
Prema njenim rečima, Kina se nada da će SAD uzeti u obzir zabrinutost drugih zemalja u vezi sa američkom strategijom u oblasti nuklearnog naoružanja.

„Nadamo se da će SAD poslušati poziv Kine i preduzeti odlučne mere kako bi osigurale da nuklearno oružje igra sve manju ulogu u američkoj strategiji nacionalne bezbednosti. Vašington mora uzeti u obzir legitimnu zabrinutost drugih zemalja“, zaključila je ona.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • Prva sovjetska nuklearna bomba, foto: © RIA Novosti / Sergeй Mamontov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Piše: Dane Čaković, predsjednik SNP – Izbor je naš


Dok institucije Republike Srpske iznuđeno pripremaju teren za vraćanje, nametnutim zakonima visokih predstavnika otetih ili pod njihovim pritiskom oduzetih, ustavnih nadležnosti, "političko Sarajevo" i ne pomišlja na bilo kakav...

OŠ „Sveti Sava“ u Žitištu dobila informatičke kabinete


Severnoatlantska alijansa je "sahranila" ideju o konsultacijama sa Rusijom, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. „Već sam rekao kako je sve počelo

Predsednik Evropske komisije je upozorila da će se Poljska suočiti sa kaznama zbog svog poteza da zakon EU učini podređenim nacionalnim zakonima, nakon što je sud u Varšavi podržao...Ostale novosti iz rubrike »