BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Izložba crteža mladog umetnika Janka Jankovića

Izložba crteža mladog umetnika Janka Jankovića
23.09.2021. god.

Likovna radionica Narodnog univerziteta u Vranju avake godine priredjuje izložbe jednom od polaznika koji se najviše istakao u svom radu. Janko Janković je najmlađi polaznik koji je do sada imao samostalnu izložbu u galeriji a zaslužio je to jer nas je bukvalno sve zasenio i oduševio svojim talentom, posvećenšću i kreativnošću. On je najvredniji od svih nas i po broju radova mogao bi da se predstavi istovremeno u deset galerija. Najčešće crta životinje koje predstavlja sa ljudskim karakteristikama. U svakom Jankovom crtežu možete da vidite više priča i pred sobom imate čitav film. Crta lagano, virtuozno i često se smeši uživajući u tome što stvara.

Iako ima tako malo godina po meni je vrhunski ilustrator i genijalni crtač. On je i do te mere osvešten da od njega treba učiti. Njegova dela nas edukuju da prirodu moramo čuvati i da volimo životinje sve. Da su one jednako vredne kao i mi Trebamo da naučimo da ih poštujemo i da se više nikada ne desi da neka životinja zbog naše  nepažnje bude izumrla vrsta.

Crta najčešće olovkom i crnim markerom i polako gradeći scene, vidi se da ih u procesu rada osmišljava. Gicko mu je omiljeni junak i ima mnogo crteža sa Gickovim avanturama.

Ponosna sam na Janka. Ovu izložbu pogledajte više puta jer ćete svaki put videti i uočiti nešto novo.

 

Izložba će biti otvorena u petak, 24. septembra u 19 časova u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju. 

 

M. N. 

Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Piše: Dane Čaković, predsjednik SNP – Izbor je naš


Dok institucije Republike Srpske iznuđeno pripremaju teren za vraćanje, nametnutim zakonima visokih predstavnika otetih ili pod njihovim pritiskom oduzetih, ustavnih nadležnosti, "političko Sarajevo" i ne pomišlja na bilo kakav...

OŠ „Sveti Sava“ u Žitištu dobila informatičke kabinete


Severnoatlantska alijansa je "sahranila" ideju o konsultacijama sa Rusijom, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. „Već sam rekao kako je sve počelo

Predsednik Evropske komisije je upozorila da će se Poljska suočiti sa kaznama zbog svog poteza da zakon EU učini podređenim nacionalnim zakonima, nakon što je sud u Varšavi podržao...Ostale novosti iz rubrike »