BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Miler: Nećemo imati problema sa rezervama gasa u narednih sto godina

Miler: Nećemo imati problema sa rezervama gasa u narednih sto godina
18.09.2021. god.

Rusija raspolaže najvećim rezervama gasa na svetu, izjavio jje predsednik uprave „Gasproma“ Aleksej Miler.


„Nećemo imati problema sa rezervama u narednih sto godina“, precizirao je Miler.


Kako je dodao, pojedina nalazišta koje trenutno „Gasprom“ sprema za eksploataciju na Jamalu koristiće se do 2132. godine.

„U poslednjih pet godina 'Gasprom' je napravio novi centar za eksploataciju gasa koji će biti glavna baza za Rusiju i naše strane potrošače dugi niz decenija, čak i u 22. veku“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, u podzemnim skladištima u Evropi primećuje se ozbiljan deficit gasa, a ta situacija se odražava na cene. On ne isključuje da cene mogu biti i više.


„Gasprom“ navodi da poseduje najbogatije rezerve prirodnog gasa. Njegov udeo u svetskim rezervama iznosi 16 odsto, a u ruskim 70 odsto.

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: gazprom-neft.com/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Piše: Dane Čaković, predsjednik SNP – Izbor je naš


Dok institucije Republike Srpske iznuđeno pripremaju teren za vraćanje, nametnutim zakonima visokih predstavnika otetih ili pod njihovim pritiskom oduzetih, ustavnih nadležnosti, "političko Sarajevo" i ne pomišlja na bilo kakav...

OŠ „Sveti Sava“ u Žitištu dobila informatičke kabinete


Severnoatlantska alijansa je "sahranila" ideju o konsultacijama sa Rusijom, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. „Već sam rekao kako je sve počelo

Predsednik Evropske komisije je upozorila da će se Poljska suočiti sa kaznama zbog svog poteza da zakon EU učini podređenim nacionalnim zakonima, nakon što je sud u Varšavi podržao...Ostale novosti iz rubrike »