BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Donjecka i Luganska Narodna Republika dogovorile stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora

Donjecka i Luganska Narodna Republika dogovorile stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora
07.09.2021. god.

Donjecka i Luganska Narodna Republika dogovorile su jačanje bilateralne saradnje, te će krenuti u stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora, navodi se 
u zajedničkom saopštenju dvojice predsednika Denisa Pušilina i Leonida Pasečnika posle sastanka u formatu video konferencije.

U dokumentu se napominje da su vlasti dve republike usvojile programe društveno-ekonomskog razvoja za 2022-2024, važne za stanovnike Donbasa.


„Sprovođenje programa društveno-ekonomskog razvoja omogućiće postizanje niza pokazatelja, a posebno: povećanje prosečne plate u privredi u celini za 2,3 puta na 35 hiljada rubalja, povećanje prosečne penzije za 1,3 puta do 13,8 hiljada rubalja. Plate državnih službenika dostići će 29 hiljada rubalja“, navodi se u zajedničkom saopštenju, prenose RIA Novosti.


Takođe se primećuje da će se primenom programa. plate i penzije u republikama povećati na nivo Rostovske oblasti u Rusiji. Osim toga, očekuje se da će na ovaj način povećati "pokazatelj bruto domaćeg proizvoda po stanovniku za 75 odsto" i otvoriti 70 hiljada novih radnih mesta u republikama.

Kako je naveo Pušilin, obe republike su u istim uslovima rata, blokade, nepriznavanja, pa im je teško da se takmiče sa drugim zemljama.

"Ipak, čak i u prisustvu tako ozbiljnih izazova, naše države se razvijaju. Druga stvar je što nismo zadovoljni tempom razvoja. Težimo brzim i kvalitativnim promenama u našim republikama", rekao je lider DNR-a.

Zauzvrat, Pasečnik je istakao da DNR i LNR završavaju sinhronizaciju građanskog, carinskog i poreskog zakonodavstva za rad u jedinstvenom ekonomskom prostoru.

Precizirao je da su vlasti već donele sve potrebne odluke sa konkretnim koracima za implementaciju razvojnih programa.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: dan-news.info/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija se nada da u će se u Nemačkoj naći razumni lideri koji mogu sprečiti ministra odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer od testiranja Oružanih snaga RF, navodi se u komentaru...


Izrael je gađao ciljeve na jugu Sirije, saopštio je Damask. "Izraelske snage su jutros pokazale još jednu agresiju u južnom regionu. Ovo se dešava u sklopu niza akata agresije prot...


Za Srbiju opstanak i razvoj Republike Srpske je pitanje od najvećeg značaja i to će uvijek tako biti, istakao je Ivica Dačić, predsjednik Skupštine Srbije na svečanoj akademiji povodom...

Ministarstvo kulture Ruske Federacije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, predstavlja manifestacije Dana duhovne kulture Rusije u Srbiji 2021. godine, posvećene ruskoj istoriji i duhovnoj kulturi.


Kijev radi na raketama dugog dometa koje mogu da dolete do Moskve, a ruski predsednik Vladimir Putin treba da shvati da bi svaki napad na Ukrajinu mogao da dovede...


Ostale novosti iz rubrike »