BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Rusija proteruje estonskog diplomatu

Rusija proteruje estonskog diplomatu
03.08.2021. god.

Rusija je proglasila estonskog diplomatu personom non grata,
saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.


Talin je ranije proterao jednog od zaposlenih u ruskoj ambasadi kao odgovor na proterivanje estonskog konzula Marta Liatea iz Sankt Peterburga.


Ministarstvo spoljnih poslova Rusije danas je pozvalo estonskog ambasadora Margusa Laidrea.


„Dobio je snažan protest i primio notu u kojoj se navodi da se, na osnovu principa reciprociteta, zaposleni u estonskom diplomatskom predstavništvu u Moskvi proglašava personom non grata, kojem je naređeno da napusti teritoriju Ruske Federacije u roku od nedelju dana", rekla je zamenik direktora Odelenja za informacije i štampu Ministarstva spoljnih poslova Aleksandra Bikantova, prenose RIA novosti.


Istovremeno, od estonskih vlasti je zatraženo da prestanu i ne komplikuju situaciju koju su već pogoršali do krajnjih granica.

"U suprotnom će doći do novog odlučnog odgovora ruskog ministarstva spoljnih poslova. U tom slučaju sva odgovornost za pogoršanje bilateralnih odnosa u potpunosti će pasti na estonsku stranu", rekla je Bikantova.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Ramilь Sitdikov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

CIK Ruske Federacije je saopštio broj poslaničkih mesta u novom sazivu Državne dume na osnovu rezultata parlamentarnih izbora. Novi saziv će izgledati na sledeći način:


Amerika je okončala eru beskrajnih ratova, rekao je predsednik SAD Džo Bajden na 76. zasedanju Generalne skupštine UN. "Završili smo 20 godina sukoba u Avganistanu i ulazim

Rusija je u potpunosti prevazišla ekonomski pad izazvan pandemijom koronavirusa, rekao je predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vlade i rukovodstvom Centralne banke. "Upr


U nedelju, 19. septembra 2021. godine, na Adi Ciganliji u Beogradu, održano je Otvoreno Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci – 11TRI G-DRIVE u organizaciji 11Tri triatlon kluba, u...Ostale novosti iz rubrike »