BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Predsednik DNR-a: Ako bude potrebno spremni smo i da pokrenemo kontraofanzivu

Predsednik DNR-a: Ako bude potrebno spremni smo i da pokrenemo kontraofanzivu
03.08.2021. god.

 
Predsednik Donjecke Narodne Republike, Denis Pušilin smatra da Ukrajina neće moći postojati kao država, uključujući i zbog kratkovide zakonodavne aktivnosti njenog rukovodstva.


"Sada vidimo faktičko stanje stvari. Ukrajina nema Krim i Donbas. Reći ću vam da je ovo samo početak.
Reći ću da je ovo samo početak, jer kamen spoticanja koji postoji u ukrajinskom društvu samo pojačava neslogu oko kratkovidih zakonodavnih aktivnosti. Sve će to na kraju dovesti do činjenice da Ukrajina kao država jednostavno neće moći postojati“, rekao je Pušilin u intervjuu za RIA Novosti.

Na pitanje da je prethodni predsednik Ukrajine Petro Porošenko obećao da će "vratiti" Krim za godinu dana i da li vidi opasnost od pokušaja da se nasilno vrati Donbas, Pušilin je odgovorio:

"Nije bilo poverenja u Porošenkove reči ni dok je bio predsednik. U njegovim izjavama bilo je previše populizma, a njegove reči su uvek bile u suprotnosti sa delima. Zbog toga ne treba posebno obraćati pažnju na ove izjave. Ali, s druge strane, vrlo dobro razumemo da Kijev još uvek nije odustao od namere da silom reši sukob u Donbasu, pa smo spremni na sve. Spremni smo za različite scenarije razvoja događaja. Ako bude potrebno, uzimajući u obzir naše snage i mogućnosti, spremni smo ne samo da govorimo o odbijanju agresivnih akcija Ukrajine, već i da pokrenemo kontraofanzivu. Ako Kijev odustane od svih pokušaja mirnog rešenja sukoba, jednostavno nećemo imati drugi izlaz."

- Gde bi prestala kontraofanziva?

- To je veoma teško predvideti, ali pri razvoju događaja uzimamo u obzir, pre svega, da se sada u Ukrajini diskriminiše previše građana, posebno Rusa, koji govore ruski. To su naši sunarodnici, na koje nemamo pravo da zaboravimo. I, naravno, nećemo ih ostaviti u nevolji.

- Postoje li izgledi za bilo kakve dobrosusedske odnose između DNR-a i Ukrajine?

- To je naše duboko ubeđenje i ovde se naš stav 100% poklapa sa onim o čemu govori predsednik Rusije - potrebno je odvojiti zločinačku vlast, koja je sada u Kijevu i upravlja ostatkom Ukrajine, i građane. Štaviše, u različitim regionima Ukrajine žive ljudi, koji na potpuno razuman način procenjuju celokupnu situaciju, pa čak i preduzimaju određene korake. Vidimo da se u Ukrajini dosta ljudi, uprkos rizicima, pretnjama nacionalista, bori. To sugeriše da će se vlast u Ukrajini pre ili kasnije promeniti.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Malьgavko/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

CIK Ruske Federacije je saopštio broj poslaničkih mesta u novom sazivu Državne dume na osnovu rezultata parlamentarnih izbora. Novi saziv će izgledati na sledeći način:


Amerika je okončala eru beskrajnih ratova, rekao je predsednik SAD Džo Bajden na 76. zasedanju Generalne skupštine UN. "Završili smo 20 godina sukoba u Avganistanu i ulazim

Rusija je u potpunosti prevazišla ekonomski pad izazvan pandemijom koronavirusa, rekao je predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vlade i rukovodstvom Centralne banke. "Upr


U nedelju, 19. septembra 2021. godine, na Adi Ciganliji u Beogradu, održano je Otvoreno Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci – 11TRI G-DRIVE u organizaciji 11Tri triatlon kluba, u...Ostale novosti iz rubrike »