BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Američki admiral: Može se tvrditi da nas Rusi provociraju da napadnemo prvi

Američki admiral: Može se tvrditi da nas Rusi provociraju da napadnemo prvi
02.08.2021. god.

Komandant američke mornarice u Evropi i Africi, admiral Robert Berk, rekao je u kom slučaju će snage NATO-a otvoriti vatru na ruske brodove u Crnom moru.


Prema njegovim rečima, kada strani avion leti u blizini razarača NATO-a, komandanti samostalno odlučuju da li se pripremaju za napad ili ne.


"Može se tvrditi da nas oni (Rusi) provociraju da napadnemo prvi. Nećemo to učiniti bez provokacije, ali u isto vreme neću zahtevati da moji komandanti prvi zadaju udarac", rekao je Berk, prenose RIA Novosti pisanje Biznis insajdera.

Kako je admiral precizirao, ruska mornarica stalno prati NATO brodove koji deluju u ovom regionu, te da su takve interakcije  uglavnom sigurne i profesionalne.

Dodao je da je Rusija u velikoj meri modernizovala svoju vojsku, posebno podmornice, te da je takođe "naučila dosta" iz američkih ratova u Iraku i Avganistanu.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministry of Defense of Ukraine/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

CIK Ruske Federacije je saopštio broj poslaničkih mesta u novom sazivu Državne dume na osnovu rezultata parlamentarnih izbora. Novi saziv će izgledati na sledeći način:


Amerika je okončala eru beskrajnih ratova, rekao je predsednik SAD Džo Bajden na 76. zasedanju Generalne skupštine UN. "Završili smo 20 godina sukoba u Avganistanu i ulazim

Rusija je u potpunosti prevazišla ekonomski pad izazvan pandemijom koronavirusa, rekao je predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vlade i rukovodstvom Centralne banke. "Upr


U nedelju, 19. septembra 2021. godine, na Adi Ciganliji u Beogradu, održano je Otvoreno Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci – 11TRI G-DRIVE u organizaciji 11Tri triatlon kluba, u...Ostale novosti iz rubrike »