BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Knežević: Želim da se izvinim celoj Srbiji i srbskom narodu zbog onoga što se desilo u parlamentu jer to nije većinska Crna Gora

Knežević: Želim da se izvinim celoj Srbiji i srbskom narodu zbog onoga što se desilo u parlamentu jer to nije većinska Crna Gora
18.06.2021. god.

Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da oseća sramotu nakon što je crnogorski parlament u četvrtak izglasao rezoluciju o Srebrenici i smenio ministra pravde Vladimira Leposavića i smatra da Zdravko Krivokapić ne može više da bude premijer.

Knežević je za TV Prva rekao da niko od građana koji su glasali 30. avgusta za promene u Crnoj Gori i protiv Mila Đukanović nije mogao da pomisli da će veći deo parlamentarne većine proglasiti Srbiju i srbski narod za genocidan.

„Osećam izvesnu dozu sramote iako sam glasao protiv te rezolucije. Želim da se izvinim celoj Srbiji i srbskom narodu zbog onoga što se desilo u parlamentu, jer to nije većinska Crna Gora“, kazao je Knežević.

Knežević je naglasio da su premijeru Krivokapiću još pre glasanja poručili da ako rezolucija o Srebrenici i smena ministra Leposavića budu izglasani zajedno sa DPS-om, on više neće imati podršku DF-a i da ga više neće ni formalno smatrati za premijera.

Poslanici DF-a su juče napustili parlament, a svojim koalicionim partnerima Bečiću i Abazoviću, Knežević je poručio da ako odustanu od pravljenja dogovora sa DPS-om i pokažu spremnost za povratak na izvorne i izborne programske principe postoji mogućnost za obnavljanje odnosa.

Bilo kakvo ucenjivanje i ponižavanje Srbije i srbskog naroda nije više opcija za Kneževića, koji kaže da su mesecima unazad trpeli nacionalna i identitetska i svaka druga poniženja od premijera Krivokapića i njegovih ministara koji povlači pogubne spoljnopolitičke poteze, a jučerašnji događaji su kulminacija svega toga.

Lider DF-a se nada da će imati priliku da razgovara sa liderima parlamentarne većine, pre formalnog zahteva za smenu Krivokapića, ali da je stav njegove partije da on svakako ne može da ostane na mestu premijera, pošto je nakon glasanja u četvrtak, kako je ocenio, izgubio svaki legitimitet.

Knežević je dodao i da je legitimitet predsednika skupštine Alekse Bečića, takođe, upitan pošto je njegova partija zajedno sa DPS-om glasala za rezoluciju.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: in4s.net/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Deset zemalja u Africi i na Bliskom istoku nameravaju da povuku priznanje nezavisnosti Kosova, prenelo je srbsko izdanje "Politika", pozivajući se na svoje izvore. Kako se navodi, nazivi država...


"Krim nikada neće postati deo Rusije", rekao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski na TV kanalu "Dom". Prema njegovim rečima, "Rusi nikada neće vo

Rusija je proglasila estonskog diplomatu personom non grata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Talin je ranije proterao jednog od zaposlenih u ruskoj ambasadi


Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio je najveću ikada raspodelu novčanih rezervi u ukupnom iznosu od 650 milijardi dolara kako bi pomogao globalnoj ekonomiji da se oporavi od pandemije koronavirusa...

  Predsednik Donjecke Narodne Republike, Denis Pušilin smatra da Ukrajina neće moći postojati kao država, uključujući i zbog kratkovide zakonodavne aktivnosti njenog rukovodstva.


  Ruska Federacija razvija najnoviju hipersoničnu raketu dugog dometa Ks-95, rekao je general-pukovnik Vladimir Zarudnicki, načelnik vojne akademije Generalštaba Oružanih snaga RF.


Ostale novosti iz rubrike »