BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Džamije na srbskoj zemlji

Džamije na srbskoj zemlji
10.06.2021. god.

Nakon dugog spora spor oko hramova na Diviču i Konjević Polju, crkva je porušena. Taj hram je bez prethodne saglasnosti SPC podigli Srbi izbjegli sa prostora Federacije BiH zajedno sa Srbima koji su tu od ranije živeli.

Slijedi popis nekih od džamija i rimokatoličke katedrale koje su izgrađene na uzurpiranoj srbskoj zemlji. 

1. U Bosanskom Petrovcu izgrađena je džamija u „Parku narodnih heroja” gde su uklonjene dvadeset dve biste sa spomenika boraca NOR-a, dok je zemlja uzurpirana od Srpske pravoslavne crkve.

2. U Ključu je porušen spomenik iz Drugog svetskog rata i podignuta džamija, preko puta crkve, na parceli koja je od nje oduzeta.

3. U Sanskom Mostu, u Zdeni, podignuta je džamija na zemljištu srpske porodice.

4 U selu Križevići, u opštini Olovo, sagrađena je džamija na imanju Ljubomira Divljanovića,

5. U selu Noćajevci kod Stupara je džamija na zemlji Vlade Đerića,

6. U Vrapčićima kod Mostara je džamija na imanju Anđelka Loze,

7. u Rakovici kod Sarajeva je džamija na zemlji Mome Despića.

8. U Nedžarićima u Sarajevu izgrađena je džamija kralja Fahda na srbskom zemljištu,

9. Džamija na Mojmilu je izgrađena na srbskom zemljištu.

Ekonmski fakultet u Sarajevu duži period je smješten u zgradi Srpske pravoslavne crkve u kome je bila Bogoslovija

Na Alipašinom polju u Sarajevu sagrađena je rimokatolička crkva na srbskom zemljištu.

Ovo je po riječima vladike Vasilija  mali deo podataka o podignutim bogomoljama drugih verskih zajednica na zemljištu Srpske pravoslavne crkve i SrbaPogledajte još: Srušiše crkvu na livadi, ostade crkva i krst u prezimenu

   • Izvor
  • https://www.politika.rs/sr/clanak/36850/Dzamije-na-srpskoj-zemlji


Komentara (1) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Gasprom“ je spreman da plati 683 miliona evra za tranzit „plavog goriva“ preko teritorije Bugarske lokalnim krakom gasovoda „Turski tok“ tokom naredne dve godine: od 1. jula 2021. do...


Svaka partija u Crnoj Gori ima svoje interese, a mi se kao Crkva u to nećemo miješati, kazao je danas mitropolit Joanikije na osveštanju crkve u selu Glavaca, u...

Najstarija ulica u Moskvi, luster, pretopljen od crkvenog srebra koje su ukrali Francuzi, vekovima nedostupne drevne freske. Upoznajte se sa neobičnim pojedinostima skrivenim od očiju znatiželjnih posetilaca.


Aerodrom u Kandaharu, drugi po veličini grad u Avganistanu, bio je meta raketnog napadoma, primoravši otkazivanje svih letova, dok Talibani pokušavaju da povrate svoje nekadašnje uporište.

Direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin upozorio je na provokacije pripremljene spolja tokom parlamentarnih izbora u Rusiji u septembru 2021. godine i predsedničkih izbora 2024. godine. "Naši protivni


Zapadni mediji imaju „abnormalnu reakciju“ na učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Ostale novosti iz rubrike »