BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Čačanski đaci dobili novi kabinet za informatiku uz podršku NIS-a

Čačanski đaci dobili novi kabinet za informatiku uz podršku NIS-a
03.06.2021. god.

OŠ „Vuk Karadžić“ u Čačku dobila je novi kabinet za nastavu informatike, tehnike i tehnologije, a sredstva za nabavku savremene opreme donirala je kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“. Realizacijom ovog projekta škola i njeni učenici će dobiti novi informatički kabinet koji će omogućiti da se nastava iz informatike i računarstva realizuje na kvalitetnijem nivou i stvoriti bolje uslove za razvoj IT veština učenika.

Naftna industrija Srbije, foto: © NIS

foto: © NIS

Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika Čačka je naglasio uspešnu saradnju koju grad ostvaruje sa kompanijom NIS u svim oblastima poslovanja, naročito u okviru društvene odgovornosti.


„Prošle godine u 10 škola, kako na gradskom, tako i na seoskom području, NIS je donirao sredstva  u iznosu od 8 miliona dinara u cilju poboljšanja kvaliteta obrazovnog sistema. Našu saradnju sa kompanijom nastavljamo i  ove godine kada ćemo potpisati novi sporazum o saradnji“.

Naftna industrija Srbije, foto: © NIS

foto: © NIS

Milko Ikonić, direktor OŠ “Vuk Karadžić“ se ovom prilikom zahvalio kompaniji NIS na podršci i istakao značaj realizacije ovog  projekta za sve učenike škole. 


„Ovo je naš drugi kabinet informatike i računarstva, koji će nam omogućiti  da uspešno pratimo promene koje se  dešavaju u obrazovnom sistemu, a pre svega na polju digitalizacije. Kabinet je opremljen sa 13 računara- 12 učeničkih i jedan nastavnički, laptopom i štampačem, a zahvaljujući ovoj opremi naši učenici će u narednom periodu moći da nadograđuju i proširuju svoja znanja u oblasti  digitalizacije, što će im pomoći u daljem školovanju“.

Nenad Stojković, menadžer za održivi razvoj u NIS-u je rekao da kompanija već dugi niz godina ulaže u zajednicu u kojoj posluje. 

„Drago mi je da smo ovom donacijom realizovali projekat koji će unaprediti obrazovanje učenika i stvoriti mogućnost da na savremen način pristupe učenju. Zajedno sa gradom Čačkom  kroz program „Zajednici zajedno“ u prethodnih osam godina u oblasti društveno odgovornog poslovanja realizovali smo 42 projekta u koje je uloženo 64 miliona dinara. I  u  narednom periodu nastavićemo da ulažemo u projekte koji unapređuju zajednicu“.

Naftna industrija Srbije, foto: © NIS

foto: © NIS

Kao kompanija kojoj je društveno odogovorno poslovanje jedan od strateških ciljeva, NIS pod sloganom „Budućnost na delu“ godinama unazad ulaže značajna sredstva u podršku mladima, unapređenje obrazovne infrastrukture, popularizaciju nauke, kulture i umetnosti, doprinosi poboljšanju uslova za rad u zdravstvenim i  ustanovama socijalne zaštite od šireg društvenog značaja. U okviru programa „Zajednici zajedno 2020“,  kompanija  je podržala 72 projekta u 12 partnerskih gradova i opština širom Srbije, u koje je  uložila 114,5 miliona dinara za potrebe unapređenja procesa digitalizacije, kvaliteta obrazovanja, ali i jednako važne bezbednosti dece u školama. 

 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © NIS/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Gasprom“ je spreman da plati 683 miliona evra za tranzit „plavog goriva“ preko teritorije Bugarske lokalnim krakom gasovoda „Turski tok“ tokom naredne dve godine: od 1. jula 2021. do...


Svaka partija u Crnoj Gori ima svoje interese, a mi se kao Crkva u to nećemo miješati, kazao je danas mitropolit Joanikije na osveštanju crkve u selu Glavaca, u...

Najstarija ulica u Moskvi, luster, pretopljen od crkvenog srebra koje su ukrali Francuzi, vekovima nedostupne drevne freske. Upoznajte se sa neobičnim pojedinostima skrivenim od očiju znatiželjnih posetilaca.


Aerodrom u Kandaharu, drugi po veličini grad u Avganistanu, bio je meta raketnog napadoma, primoravši otkazivanje svih letova, dok Talibani pokušavaju da povrate svoje nekadašnje uporište.

Direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin upozorio je na provokacije pripremljene spolja tokom parlamentarnih izbora u Rusiji u septembru 2021. godine i predsedničkih izbora 2024. godine. "Naši protivni


Zapadni mediji imaju „abnormalnu reakciju“ na učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Ostale novosti iz rubrike »