BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Moskva: Energija i prirodni resursi nikada nisu korišćeni kao element pritiska ili ucene

Moskva: Energija i prirodni resursi nikada nisu korišćeni kao element pritiska ili ucene
31.05.2021. god.

Snabdevanje gasom preko Ukrajine nastaviće se sve dok su na snazi relevantni ugovori, rekao je Dmitrij Biričevski, direktor Odelenja za ekonomsku saradnju Ministarstva spoljnih Rusije poslova u intervjuu za RIA Novosti.


Prema njegovim rečima, biće pregovora između "Gasproma" i njihovih partnera.


„Nemamo zadatak da obustavimo isporuke gasa kroz Ukrajinu“, objasnio je diplomata.


Ministarstvo spoljnih poslova je naglasilo da Moskva nikada nije koristila energiju i prirodne resurse kao element pritiska ili ucene.

„Ako se poslovni subjekti slože, ako postoji potreba za ruskim gasom u određenim regionima Evrope, onda će taj gas biti isporučen pouzdano i predvidljivo potrošačima“, rekao je Biričevski.

Takođe je podsetio da je "Severni tok 2" čisto ekonomski projekat i da postoje određene obaveze u pogledu tranzita sirovina kroz Ukrajinu.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Stringer/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Deset zemalja u Africi i na Bliskom istoku nameravaju da povuku priznanje nezavisnosti Kosova, prenelo je srbsko izdanje "Politika", pozivajući se na svoje izvore. Kako se navodi, nazivi država...


"Krim nikada neće postati deo Rusije", rekao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski na TV kanalu "Dom". Prema njegovim rečima, "Rusi nikada neće vo

Rusija je proglasila estonskog diplomatu personom non grata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Talin je ranije proterao jednog od zaposlenih u ruskoj ambasadi


Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio je najveću ikada raspodelu novčanih rezervi u ukupnom iznosu od 650 milijardi dolara kako bi pomogao globalnoj ekonomiji da se oporavi od pandemije koronavirusa...

  Predsednik Donjecke Narodne Republike, Denis Pušilin smatra da Ukrajina neće moći postojati kao država, uključujući i zbog kratkovide zakonodavne aktivnosti njenog rukovodstva.


  Ruska Federacija razvija najnoviju hipersoničnu raketu dugog dometa Ks-95, rekao je general-pukovnik Vladimir Zarudnicki, načelnik vojne akademije Generalštaba Oružanih snaga RF.


Ostale novosti iz rubrike »