BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Ukrajina uvela nove sankcije Rusiji

Ukrajina uvela nove sankcije Rusiji
05.04.2021. god.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski stavio je na snagu odluku Saveza za nacionalnu bezbednost i odbranu o uvođenju sankcija "Rostrudničestvu", kompaniji "Volga-Dnjepar" i drugim preduzećima.

„Staviti na snagu odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine od 2. aprila 2021. godine o primeni individualnih specijalnih ekonomskih i drugih restriktivnih mera“, navodi se u tekstu ukaza.
Sankcije su uvedene protiv 11 pravnih lica Ruske Federacije, između ostalog preduzećima „322 Vazduhoplovno preduzeće za remont“, „514 Vazduhoplovno preduzeće“, „Sevastopoljska agregatna fabrika“, „Centar za popravku brodova Daljzavod“,„Sevromaš 2M“, „Snabkom“, „Fabrika za specijalne agregate“, „Specijalna proizvodno-tehnička baza Zvezdočka“.

Sankcije predviđaju blokiranje imovine, ograničavanje trgovinskih operacija, potpuno zaustavljanje tranzita resursa, letova i transporta preko teritorije Ukrajine, sprečavanje povlačenja kapitala iz zemlje, obustavu ispunjenja ekonomskih i finansijskih obaveza, ukidanje ili suspenziju licence, zabranu učešća u privatizaciji, potpunu ili delimičnu zabranu transakcija sa hartijama od vrednosti. Osim toga, sankcije protiv "Rostrudničestva takođe predviđaju zabranu korišćenja radio-frekvencijskog resursa Ukrajine, ukidanje pružanja telekomunikacionih usluga, ukidanje kulturne razmene, naučne saradnje, obrazovne, sportske i druge kontakte, otkazivanje zvaničnih poseta i sastanaka.
 
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Jedan od velikih izazova sa kojima se suočavaju transatlantski partneri je promena snaga u svetu zbog „ponekad vrlo agresivnog ponašanja Rusije“, izjavila je nemački kancelar Angela Merkel.


Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja zamerio je zapadnim kolegama u Savetu bezbednosti na nespremnosti da saslušaju neprijatnu istinu o događajima u Ukrajini.

U Republiku Srbiju danas je stigao novi kontigent od 104.130 vakcina kompanije "Fajzer-Biontek", koje su dopremljene na Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", prenosi Tanjug.


„Gospodin Incko ne poznaje strukturu Dejtonskog sporazuma na osnovu kojeg je on visoki predstavnik“, rekao je danas gostujući na BHT televiziji, predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić.

Pentagon je optužio Rusiju za navodno kršenje mehanizma za sprečavanje slučajnih sukoba između snaga u Siriji, navodi se u tromesečnom izveštaju generalnog inspektora Ministarstva odbrane SAD o operaciji „Nepokolebljiva...


Povodom najnovijih polemika koje su izazvale neke crkvene aktivnosti i prikazivanja istih, podsjećam javnost da su vrata Crkve, kao i uvijek do sada, otvorena za sve dobronamjerne goste, vjernike...


Ostale novosti iz rubrike »