BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Kremlj: Odgovor na sankcije će biti onakav kako najbolje odgovara našim interesima

Kremlj: Odgovor na sankcije će biti onakav kako najbolje odgovara našim interesima
03.03.2021. god.


Nove sankcije EU i SAD protiv Rusije znatno štete ionako žalosnim odnosima, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, pres sekretar predsednika Ruske Federacije.

„One nisu ništa drugo nego mešanje u unutrašnje stvari Rusije. U celini, možemo samo da izrazimo žaljenje što naši protivnici u ovom slučaju pribegavaju upravo takvim metodama, koje imaju apsolutno destruktivan efekat na bilateralne odnose“, rekao je Peskov.

"Mi u celini smatramo da su takve odluke apsurdne, bez ikakvog opravdanja. I što je najvažnije, one nemaju nikakav efekat ili značenje, i s tim u vezi, možemo izraziti samo zbunjenost", dodao je Peskov, prenose RIA Novosti.

„Bilo koja takva ograničenja smatramo apsolutno neprihvatljivim, jer značajno štete ionako žalosnim odnosima, u ovom slučaju - odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama i odnosima sa Evropskom unijom“, rekao je Peskov.


„S jedne strane, zapravo, ako govorimo o konkretnim ljudima protiv kojih su uvedene sankcije, o takozvanim sankcijama, ograničenjima, zapravo se radi o dupliranju ograničenja koje su u odnosu na te ljude uspostavili ruski zakoni, ništa više“, rekao je Peskov.


On je naročito skrenuo pažnju na to da ti ljudi već nemaju pravo da otvaraju račune u stranim bankama, poseduju imovinu u inostranstvu itd. Međutim, ovo se ne odnosi na neka pravna lica koja su takođe potpala pod sankcije.

„Odgovor će biti onaj koji najbolje odgovara našim sopstvenim interesima“, rekao je Peskov novinarima.

"Naravno, tu je princip reciprociteta. Nemoguće ga je odbijati u međudržavnim odnosima. Dogovorićemo se o sankcijama, predloge će rukovodstvu predstaviti nadležna odelenja. One će biti odobrene, a zatim će biti objavljene, te skrenuta pažnja našim protivnicima u ovoj priči", dodao je Peskov.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Maksim Blinov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Vladimir Putin reagovao je na izjavu ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog, koji ga je ranije pozvao na sastanak. Predsednik Putin je rekao da, ako predsednik Ukra


Premijer Slovačke Eduard Heger je na konferenciji za novinare saopštio o proterivanju zaposlenih u ruskoj diplomatskoj misiji. „U skladu sa trenutnom geopolitičkom situac

Češka će smanjiti broj osoblja ruske ambasade na nivo češke diplomatske misije u Moskvi, rekao je ministar spoljnih poslova Češke Jakub Kulganek. Proterivanje može obuhvatiti oko 70 ljudi.


Ukrajina je zatražila da Evropska unija razmotri mogućnost isključenja Rusije iz SWIFT-a, međunarodnog sistema transfera između banaka, predlažući da se ta mera doda novom paketu sankcija. Moskva j

Jazak imuno – voda obogaćena mineralima


Sudeći po izveštavanju medija, prva poseta našeg ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića Moskvi protekla je u znaku afirmacije značajnih dostignuća u saradnji i obostrane odlučnosti da se trend jačanja...


Ostale novosti iz rubrike »