BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Samo zajedno svetska zajednica može efikasno da se suoči sa globalnim izazovima 21. veka

Putin: Samo zajedno svetska zajednica može efikasno da se suoči sa globalnim izazovima 21. veka
19.10.2020. god.


Predsednik Vladimir Putin smatra da su UN „bezalternativna“ globalna struktura, te da se zalaže za jačanje njihove koordinacione uloge. Šef države obratio se pozdravnim govorom učesnicima svečanosti posvećene 75. godišnjici UN, navodi se na web stranici Kremlja.

Prema rečima predsednika, ruska strana polazi od premise da su UN „bile i ostaju nesporna globalna struktura“ koja pruža priliku za „multilateralni ravnopravni dijalog i partnerstvo u rešavanju najrazličitijih problema sa kojima se čovečanstvo suočava“.


Takođe, predsednik je primetio da Rusija aktivno podržava aktivnosti UN i zalaže se za jačanje svoje centralne koordinacione uloge u svetskim poslovima.

Prema rečima predsednika, samo zajedno svetska zajednica može efikasno da se suoči sa globalnim izazovima 21. veka, kao i da obezbedi miran i prosperitetan razvoj čovečanstva.  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Nikolьskiй/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Gasprom“ je spreman da plati 683 miliona evra za tranzit „plavog goriva“ preko teritorije Bugarske lokalnim krakom gasovoda „Turski tok“ tokom naredne dve godine: od 1. jula 2021. do...


Svaka partija u Crnoj Gori ima svoje interese, a mi se kao Crkva u to nećemo miješati, kazao je danas mitropolit Joanikije na osveštanju crkve u selu Glavaca, u...

Najstarija ulica u Moskvi, luster, pretopljen od crkvenog srebra koje su ukrali Francuzi, vekovima nedostupne drevne freske. Upoznajte se sa neobičnim pojedinostima skrivenim od očiju znatiželjnih posetilaca.


Aerodrom u Kandaharu, drugi po veličini grad u Avganistanu, bio je meta raketnog napadoma, primoravši otkazivanje svih letova, dok Talibani pokušavaju da povrate svoje nekadašnje uporište.

Direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin upozorio je na provokacije pripremljene spolja tokom parlamentarnih izbora u Rusiji u septembru 2021. godine i predsedničkih izbora 2024. godine. "Naši protivni


Zapadni mediji imaju „abnormalnu reakciju“ na učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Ostale novosti iz rubrike »