BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Имплементација мобилне евиденције радног времена - будите у току са технологијом

Имплементација мобилне евиденције радног времена - будите у току са технологијом
04.09.2023. год.
У пословном свету мобилна технологија непрестано мења начин на који обављамо своје послове. Једна од области у којој се ова промена посебно осећа је евиденција радног времена. С развојем технологије компаније су увиделе потребу за праћењем и евидентирањем радног времена својих запослених и онда када се налазе ван свог класичног радног места.

 Евиденција догађаја на удаљеним локацијама

Мобилна евиденција као алат за праћење радних сати омогућава компанијама да прате ефикасност и продуктивност својих тимова који раде на удаљеним локацијама. Своју примену налази у најразличитијим пословним секторима и индустрији. Нпр. грађевинске фирме често имају запослене које раде на различитим местима и терену. Послодавци оваквих фирми могу пратити долазак и одлазак својих запослених који су се евидентирали преко мобилних уређаја и тако правилно испланирати послове и утврдити колико су времена провели на радном задатку. Слично овоме, логистичке компаније могу користити ову евиденцију како би пратили рад возача и осигурали поштовање прописа о радном времену. Мобилна евиденција радног времена се може применити и у секторима продаје, услуга на терену и свим оним секторима који подразумевају да посао није везан искључиво за рад у канцеларији. Такође, рад од куће може бити обухваћен овом евиденцијом као и запослени који често путују на службени пут. Запослени који иде на службени пут може се ујутро пре одласка пријавити у просторијама компаније, али зато повратак са пута може евидентирати на свом мобилном телефону. На тај начин послодавац може имати комплетне податке о радним сатима запосленог иако се он није одјавио са уређаја у седишту фирме.

Уштеде при имплементацији мобилне евиденције

За послодавце овакав систем евидентирања доноси низ уштеда јер нема улагања у опрему (терминале, монтажу…) већ се најчешће већ постојећи паметни уређај запосленог или компаније, било телефон, рачунар или таблет, користи као уређај за евидентирање са једноставном апликацијом. Инсталација апликације ervTimeClock на паметном уређају или рачунару суштински претвара у терминал за регистрацију догађаја. Она може да ради на Windows или Android платформи. За инсталацију апликације није потребна никаква регистрација, па корисник може без икаквих додатних трошкова проверити њен рад на његовом уређају. У случају групне евиденције, на Windows ОС-у, кориснику је потребан одговарајући USB RFID читач, а на Androidu, телефон који има NFC, да би се корисници могли разликовати.

Ако се евиденција ради за једног запосленог довољан је стандардни Android/Windows uređaj, уређај, запослени се евидентира једноставним одабиром потребног догађаја. При евиденцији, ако уређај има камеру могуће је и усликати особу која се евидентирала. Апликација је веома једноставна и лако се савлада.


Флексибилност и тачност уз једноставну евиденцију

Оваква евиденција може донети низ предности како послодавцима тако и запосленима. Повећава се тачност евиденције што је кључна предност јер се прецизно бележи време проведено на радном задатку. Апликација омогућава запосленом да једноставно евидентира своје радно време, које се затим може пребацити у централну базу података у седишту компаније. Ова технологија омогућава реално време евидентирања што спречава могућност фалсификовања података. Пружа се флексибилност запосленима што значи да они лако могу прилагодити своје радно време у складу са захтевима посла, та флексибилност омогућава већу продуктивност и већу мотивисаност за рад те ефикасније планирање послова и ресурса.

За имплементацију мобилне евиденције радног времена на индивидуалне паметне уређаје треба постојати и довољан степен поверења између запосленог и послодавца. Запослени мора бити сигуран да је послодавац обезбедио адекватне мере заштите приватности како би омогућили праћење радних сати на својим паметним уређајима.

Закључак

Мобилна евиденција је модеран приступ који доноси бројне предности за предузећа која имају своје огранке и запослене ван седишта фирме. Тачност, флексибилност, ефикасност само су неки од бенефита који пружа овај приступ. Важно је размотрити и изазове као што су сигурност и тачност података, технички проблеми, сигурност запослених. Уз одговарајуће мере заштите, подршку и едукацију овакав начин евиденције може бити врло ефикасан алат за унапређење пословања. Потребно је постићи равнотежу између практичности и законских обавеза и онда ће то бити врло корисно средство које доприноси унапређењу фирме и заштити интереса запослених.
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Пошиљка која је укључивала тенкове, оклопна возила и системе противваздушне одбране стигла је почетком јула, преноси немачка новинска агенција


Кијев не може да обезбеди победу док штеди млађе мушкарце, изјавио је Иво Далдер

Кијев је наметнуо строгу политику да елиминише Русију из јавних простора


Последњих дана у новостима се појавило разматрање могућности разарања Кијевске ХЕ. О томе говоре званичници, а на интернету се објављују резултати моделирања последица таквог догађаја. У контексту овога, воде...

Доналд Трамп је изјавио да има среће што је жив након што је био мета нападача током предизборног скупа у Пенсилванији у суботу.


Руске снаге извеле су серију прецизних удара на инфраструктурне објекте и друге циљеве на територији под контролом кијевског режима, уништивши, између осталог, још један немачки ПВО систем IRIS-T.


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА