BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Како да избегнете стрес при организацији венчања

Како да избегнете стрес при организацији венчања
29.05.2024. год.
Венчање је посебан догађај у животу и треба да га памтимо по лепом. Да би све протекло како треба, да би се избегао стрес и непотребне тензије кључна је добра организација. Било да своје венчање сами организујете или да ангажујете стручњаке, за то најпре направите детаљан план.

 

Припремите планер за венчање

Временска организација је кључна. Испланирајте тачну сатницу и распоред дешавања у току тог дана и све ставите на папир. Почев од заказивања матичара или свештеника, до резервисања сале. Изаберите квалитетан бенд за свадбе, као и свадбени  мени и поклоне за госте. Такође је добро да одредите особе из свог окружења које ће имати одређена задужења тог дана. Водите рачуна да то буду особе на које можете да рачунате и да се на њих ослоните. Договор са кумовима, девером, деверушама, старим сватом, особама задуженим за кићење и декорацију треба да буде на време обављен и јасан и прецизан. Сви треба да знају да је то ваш дан и не дозволите да вам се ико меша у одлуке. У планер можете унети и детаље везано за бенд који ће вам свирати. Са њима прецизирајте да ли има наручивања песама или не. Затим важно је да истакнете које су то песме које желите да се свирају за први плес, за сечење торте или у неком другом делу венчања. Имајте на уму да је музика један од кључних фактора за атмосферу и добро расположење. Бендови за венчања су углавном добро уиграни и искусни, али водите рачуна кога ангажујете. Пожељно је да их прво чујете негде, пре него направите договор.

Одаберите простор у складу са својим афинитетима

Имајте на уму да се сале, ресторани па чак и шатре за венчања резервишу неколико месеци па и годину дана унапред. То је прво што морате обавити, па тек онда идете даље. У зависности од простора који сте изабрали и од ваших личних жеља и укуса, изаберите одговарајућу декорацију. Осмислите како ће бити украшен сто за младенце, сала, стан или ауто. Али немојте заборавити ни позивнице и ситне поклоне за госте који дају посебан шарм сваком венчању.

Детаљно испланирајте буџет да бисте избегли стрес

Када све добро испланирате и осмислите, проверите да ли буџет са којим располажете може све то да покрије. Свака ова ставка изискује поприлична новчана средства. Како би избегли стрес на време промислите да ли је све то што сте набројали неопходно. Шта су вам приоритети, или уколико вам недостаје новца можете размислити о мањем, романтичном венчању. Шта год изаберете, знајте да се и маштом и креативношћу може доста постићи.Тоалета и шминка – крените у потрагу на време

Свадбено одело за младожењу и венчаница су за већину младенаца најбитнији. Зато крените на време у потрагу. Тржиште је огромно, а понуда веома разноврсна па ће требати време да се пронађе права и добитна комбинација. Већина салона венчаница има и варијанту изнајмљивања што је сигурно много повољније и исплативије. Младожења треба да усклади ципеле и каиш, а од стила ће зависити да ли ће се определити за кравату или лептир машну. Све више младожења не жели ништа од тога па је и избор лакши. Млада мора на време заказати шминкера, физера, маникира и пре венчања испробати све то. Како је пуно дешавања у току припрема, сваки термин запишите да не би дошло до неспоразума.

Фотографисање венчања

Као и за остало, препорука је да ангажујете искусног фотографа и камермана како бисте смањили непотребан стрес. Не желите да вам успомена на венчање буде бледа. Фотографије треба да су чисте, креативне и да осликају атмосферу најважнијег дана у животу.

Свадбени мени

Младеначка торта је посебно битна. Водите рачуна да поред лепог изгледа и укус буде задовољавајућ. Необични састојци од којих се праве торте, ће вам помоћи да ваша младеначка торта буде упамћена како по изгледу, тако и по укусу. Остатак менија зависи од ваших жеља. Да ли ће то бити традиционални мени са чорбом, сармом и печењем, или нека модернија кетеринг варијанта зависи од вас и ваших гостију. Битно је само да ништа не недостаје.

Не дозволите да вам разни обичаји изазивају стрес

За крај смо оставили обичаје, којих у нашем народу има много. У сваком крају се поштују другачија правила. Да ли је то сито, обарање јабуке или нешто треће мање је битно од тога шта ви као младенци желите. Договорите се на почетку које обичаје ћете испоштовати, а које не. Стрес и тензија се најчешће јављају око тога. Иако ће вам сви нешто саветовати и предлагати, имајте на уму да је заправо само битно само оно што вас двоје заиста желите.
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Један од најважнијих разлога због чега родитељи децу уписују на гимнастику је и развијање бројних важних вештина које су од животне важности, не само за гимнастику и напредак, већ...


Венчање је често описано као један од најважнијих дана у животу, али ретко који опис може да ухвати сву емотивну суштину и значај који овај дан носи за младенце....

Реновирање стана не мора да буде скупо нити компликовано јер се доста тога може постићи са малим, али ефектним променама у свакој просторији. Промена појединих комада намештаја, расветних тела и...


У ери дигиталне револуције, безбедност наших домова постаје изазов који захтева комбинацију најновијих технолошких иновација и проверених тактика старих векова. Док модерна технологија пружа алате и решења која постављају...

Многи фактори доприносе томе да имате прелеп животни простор који одговара вашој личности и естетици. Један посебан детаљ су собна врата вашег дома који често занемарујемо у глобалном покушају...Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА