BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Када ће возила на гас бити замењена електричним аутомобилима

Када ће возила на гас бити замењена електричним аутомобилима
01.11.2023. год.
Вероватно на свом паметном телефону читате ово. По први пут у 2016.години претрага паметних телефона је надмашила претрагу на десктопу. И возила на бензин и електрична возила ćе доживети исти исход. Биćе потребно неко време, према недавном истраживању електричних возила. Међутим, неки људи верују да ćе се промене догодити брже.

Тенденција тржишта је да се електрични аутомобиле све чешће купују и претпоставка је да ће цена бити нижа у предстојећим годинама. Такође се очекује појефтињење додатне  опреме као боља снабдевеност у продавницама ауто делова потрошног материјала.

Прича о 284 милиона аутомобила

Истраживања нам могу дати неке важне увиде у будуćност електричних возила упркос чињеници да се статистике и мишљења о томе разликују. Према подацима истраживања из првог квартала 2023. године, на америчким путевима било је 284 милиона аутомобила. Мање од 2 милиона од ове запањујуćе бројке били су електрични аутомобили. Само један потрошач гаса од свака 142 возила је електрично возило. Вест није сјајна за животну средину. И изгледа мало вероватно да ćете ускоро морати да се припремите за велику револуцију електричних возила.

У 2016. години, када је мобилна претрага претекла претрагу на рачунарима као доминантна сила, 400.000 електричних возила су возили људи из САД. Ово је повеćање од 325% за само седам година. Аналитичари предвиђају да би овим темпом до 2035. електрична возила могла чинити једну четвртину укупне продаје возила. Исти аналитичари процењују да пре него што електрична возила буду чинила 60% све нове продаје, имамо око 25 година.

На основу истраживања верује се да је револуција електричних аутомобила још увек далеко. Проценат нове продаје је 60%, не узима се у обзир количина возила на гас који су још увек у погону.

Истраживања показују следеће чињенице:

1.Један од сваких пет нових аутомобила продатих широм света биćе електрични.

2.То ćе се вероватно променити на 2 од сваких 5 до 2030. године.

3.Сва новопродата возила биćе електрификована до 2040. године.

Иако је револуција електричних аутомобила веć у току, неćемо знати тачно време за овај развој догађаја док се заиста не догоди.

Фактори који имају утицаја на употребу електричних возила

Трошкови куповине нових аутомобила

Цене су значајно питање које може убрзати усвајање електричних возила од стране потрошача. Због повеćаног тржишног ривалства и повеćане продуктивности производње, цене веć падају. Сва три произвођача су снизила хиљаде својих електричних производа: Тесла, Ниссан и Хyундаи.

Цена половних возила

Док цена нових електричних возила опада, вредност половних електричних возила је имала тенденцију да буде стабилна. Ово би могло да подстакне појединце да купују електрична возила и пре промене однос електричних и возила на гас.

Препреке за усвајање електричних возила

Морал и здравље животне средине су важни, али појединци такође морају да живе своје краткорочне животе. Цена је главна препрека за више људи који користе чистије методе транспорта. Чињеница је да људи оклевају да промене наизглед победничке формуле ако то могу да избегну.

Проналазак мотора са унутрашњим сагоревањем био је значајна прекретница у историји, са широким усвајањем и бројним применама. Има смисла да ćе бити потребно време да се то види.

Иронично, тржишне снаге полако напредују, али би државна регулатива могла бити неопходна да би се потпуно укинули аутомобили на гас.

Неколико влада широм света поставља циљеве за смањење продаје возила на бензин и дизел.

Повеćање продаје електричних возила

Ипак, постоји помак ка електричним возилима са возила на гас. То је очигледно из огромних напора које водеćи произвођачи аутомобила улажу да уђу у индустрију електричних возила. Неки велики произвођачи су навели смеле циљеве. Јагуар, на пример, планира да 2025.године почне да продаје само електрична возила. Волво је одредио рок за постизање истог циља до 2030. године.

До 2035.године Генерал Моторс се обавезао да ćе производити искључиво електрична возила. До 2030.године Форд жели да обезбеди само електрична возила широм Европе. До 2030.године Волксвагон жели да прода 70% својих аутомобила као електрична возила.

Неки индустријски аналитичари предвиђају да ćе пораст броја електричних возила на путевима бити далеко стрмији него што је садашња употреба. Тржиште ćе вероватно бити озбиљно поремеćено новом технологијом, за коју је веćа вероватноćа да ćе изазвати нешто налик експлозији бомбе него постепено повећање.

Веć смо сведоци релативно постепеног успона који се може очекивати када нова технологија напредује и почиње да се појављује на путевима као резултат технолошки паметних или неустрашивих раних корисника.

Тада можемо предвидети експоненцијални раст у складу са смањењем набавних цена као резултат побољшања производње и производње, посебно напретка у технологији батерије и смањења тих трошкова.

Помаже и чињеница да су електрична возила хит.

Тесла Модел 3 убрзава од 0 до 60 за нешто више од 3 секунде, развејавајуćи косу са лица. Они су култни, чисти и удобни. Поред тога, у поређењу са претходним електричним аутомобилима, њихов домет је знатно повеćан. Можете да возите свог Теслу 3 300 километара пре него што будете морали да га допуните.

Пратеćи напредак у моторима, компјутерима, системима за пуњење, што је најважније, самим батеријама, технологија електричних аутомобила уопштено је одрживија.

Да сумирамо

 

Електрични аутомобили захтевају много тога. На прихватање електричних аутомобила значајно утиче развој инфраструктуре потребне за њихово одржавање и пуњење. Због свега наведеног куповина електричног возила изгледа као мудра финансијска одлука. Постојеćа електрична возила су бројна. Једноставно треба да их сустигнете.  Ауто делови за електрична возила ће бити све распрострањенија и тако ће вам бити олакшано да се одлучите да што пре и ви пређете на новију технологију.

Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Градови у Србији, Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Ваљево као и многи други, већ годинама имају проблем са паркирањем. Наћи слободно место за парк


Путовања по летњим вруц́инама могу да буду веома напорна и непријатна. Већина људи обожава топло време и воли да путује лети, али све има своје границе. Ако температуре постану...


 Поседовање возачке дозволе А категорије подразумева управљање моторима. Новим законом је полагање испита за ову категорију пооштрено, тако да поред полагања и


Превараната има увек и свуда. Циљају свакога, без обзира на године и порекло, што делује збуњујуће, јер се никада не зна ко ће следећи бити на удару. А осим...


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА