BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

ПОЧИЊЕ КАМПАЊА OСВЈЕТЛАЈ ОБРАЗ ДОМАЋИНЕ - ОЗНАЧИ ТРАКТОР ЖУТИМ РОТАЦИОНИМ СВЈЕТЛОМ“

09.03.2018. год.
Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Агенција за безбједност саобраћаја, Стручна институција техничких прегледа возила и Ауто-мото савез Републике Српске провешће у периоду од 12. марта до 31. марта 2018. године превентивну кампању „Освjетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ .

Возачи трактора као и осталих радних машина спадају у ризичну категорију учесника у саобраћају, и према њима се потребно односити са посебном пажњом.

Трактори и друге радне машине су возила која су својим конструктивним и другим елементима намијењена за рад, и у малој мјери су прилагођени условима пута са савременим коловозним застором.

У  Републици Србској у задњих 5 година смртно je страдало 14 возача трактора и радних машина, треба напоменути да поред возача трактора или радних машина често настрадају и путници који се превозе у њима, као и возачи и путници возила која се сударе са трактором.

Реализацијом активности Освjетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ очекује се веће поштовање прописа и повећан опрез возача трактора и осталих радних машина, како у раду на њиви и у шуми, тако и на јавном путу, те већи степен техничке исправности, веће кориштење ротационог свјетла приликом кретања ноћу, што представља и законску обавезу ове категорије возила.

(На основу Закона о основама безбједности саобраћај на путевима у БиХ (члан 90. Став 6.), жута ротациона свјетла морају бити упаљена на трактору за вријеме вожње по јавном путу. Употребом жутих ротационих свјетала, возачи трактора, за вријеме вожње на јавном путу су видљиви за друге возаче моторних возила, нарочито ноћу и у условима самњене видљивости.)

Кампања има за циљ да укаже возачима на најчешће узроке настанка саобраћајних незгода са учешћем трактора и значај досљедног поштовања прописа.

Кампања „„Освјетлај образ, домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ преносиће се средствима масовне комуникације, укључујући телевизију, радио, штампане медије, штампане материјале и интернет.

Поводом почека кампање, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и генерални секретар Ауто-мото савезa Ранко Бабић те представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства унутрашњих послова, Стручне институције техничких прегледа возила посјетиће 12. марта. 2018. године пољопривреднике Општине Србац.

Том приликом на платоу спортске дворане у Српцу (на улазу у Србац) у 9,30 часова у организацији ауто-мото друштва „Србац“„ и представника општинске управе окупиће се возачи трактора и другигх пољопривредних машина са којима ће се обавити разговор о проблемима са којима се сусрећу, те ће бити подијељен одређен број жутих  ротационих свјетала, као и едукативни леци.

У оквиру кампање поред посјете Србцу, планиране су посјете Граду Источно Сарајево 13. марта и Општини Лопаре 20. марта а биће организоване посјете  и другим пољопривредним добрима. 

Списак станица техничког прегледа можете  преузети овдје.

План кампање можете погледати овдје.

Летак за кампању можете преузети овдје.

Видео спот можете прузети и погледати овдје.

Радио џингл можете прузети овдје.  • Извор
  • Нова звездана стаза
  • / absrs.org


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

У последње време ваш аутомобил је више у ауто-сервису него на путевима и улицама. И што је најгоре, чека вас још једна велика поправка.


Највећи светски ауто конгломерат Volkswagen уложиће у фабрике у Кини преко две милијарде еура.

Возачка дозвола и кључ у рукама нису једини елементи који вас чине власником аутомобила. Прво и основно правило које би сваки возач требало да зна јесте да ако желите...


Већ дужи низ година читамо о долазећој генерацији електричних супер аутомобила. Електрични аутомобили су до сада имали проблема са прегревањем приликом дуже вожње великом брзином, а и кочнице нису...

Тесла је лидер на пољу електричних аутомобила, али и батерија, соларних панела и вештачке интелигенције.


Tržište terenaca  je u stalnom porastu u Evropi i Americi, kao i u Kini i celoj Aziji. Kupci širom sveta vole praktičnost i prostranost ovih vozila, a mnoge auto...


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Истакнимо српске заставе

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА