BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Која су најбоља насеља у Београду за куповину стана

Која су најбоља насеља у Београду за куповину стана
26.12.2022. год.

 Београд располаже са најбогатијом понудом некретнина у читавом региону. У једном таквомм распону, заиста је тешко определити се где купити стан. Међутим први корак у потрази стана је проналазак насеља које нам одговара.

Одабир насеља битно утиче на цену стана, а требало би да буде прилагођена нашим животним активностима. Мислећи на све ово, издвојили смо најбоља насеља у Београду за куповину стана, њихове карактеристике, као и преосечне цене станова у њима.

Нови Београд - Најпопуларније београдско насеље

Нови Београд је насеље које је брзо достигло епитет најпожељнијег за живот. Привачи све групације људи, од пословних до оних који траже забавнији и друштвен живот. Може се рећи да ову општину насељавају углавном млађи и људи средњих година. Вртићи, основне школе, домови здравља, маркети, тржни центри као и добра веза са остатком Београда чне ову општину погодном и за породични живот. Просечна цена квадрата на Новом Београду износи 2342 €/м².

Баново Брдо - Све чешћи избор

Баново Брдо је посебно атрактивно за оне који желе мирнији и породичан живот. Баново Брдо има све што је потребно за квалитетан породичан живот, предшколске установе, школем факултете, добру линију градског превоза, а ту су и Ада циганлија, Кошутњак, па чак и Ски стаза. Цена станова на Бановом Брду креће се око 1500 €/м².

Врачар - Насеље са духом Београда

Пардоксално је да је Врачар општина која је најређе насељене, али уједно она која највише врви од живота. За онога ко би да осети и живи дух Београда са свим његовим дешавањима, ужурбаностима и енергијом Врачар је место за њега. Мноштво кафића и ресторана, огромна количина људи, велики број туриста, Храм Светог Сaве, Парк Ташмајдан, ЈДП, Карађорђев парк - укратко све ово је Врачар. Дакле насеље погодно претежно за млађу популацију. Када је реч о ценама некретнина оне у просеку износе 2605 €/м².

Вождовац - Насеље које привлачи све групације

Надалеко чувено насеље Вождовац је с разлогом познато. На Вождовцу дословно све можете пронаћи: радње, супермаркете, банке, бутике, винарије, ресторане и кафићи, али и четири факултета, два студентска дома, две средње школе, и неколико хотела. Као модерно и богато насеље, оно привлачи све, како младе, тако и људе средњих година, али и старије. Просечна цена стана на Вождовцу износи 1859 €/м².

 А на Вождовцу се може наћи све. Занатске радње, супермаркети, локалне продавице, пекаре, банке, бутици, винарије, бројни ресторани и кафићи, али и два студентска дома, четири факултета, две средње школе, основна школа и неколико хотела.

Земун - Једно од најлепших београдских насеља

Земун је готово посебна прича, и скоро па град за себе - иако је званично део Београда од 1934 године. Кажемо да је град за себе, јер је ово део града који апсолутно самостално може да функционише. Иако удаљен од центра и “самоодржив” Земун је одлично повезан са центром и остатком Београда. Зато је ово насеље које привлачи породичне и пословне људе. Са друге стране, разнолик ноћни живот је нешто што млађу популацију привлачи у Земун. Када је реч о ценама станова, просечна цена износи 1928 €/м².

Палилула - За свакога по нешто

Палилула је подељена на градске четврти које се налазе на десној страни Дунава, Крњачу и Котеж, које важе за мирније четврти, и на оне које се налазе на другој страни обале, а то су Ташмајдан и Карабурма. Ташмајдан и Карабурма су за разлику од прве две четврти знатно живље, па иако је реч о истој општини разлика је велика. Управо кроз Палилулу (и Звездару) пролази Булевар Краља Александра. Дакле, ако бисте нешто мирнији живот за вас је десна страна Палилуле, односно Крњача и Котеж, а ако бисте да будете ближи градским дешавањима онда су вас друдге две четврти. Просечна цена квадрата у овој општини износи 1399 €/м².

Миријево - Однос цене и квалитета живота најбољи је у Миријеву

Миријево некада било на лошем гласу због наводне велике удаљености од центра Београда, али са удаљеношћу од 6,5 км од центра, видимо да том лошем гласу нема основа. Поврх тога Миријево је одлично повезано линијом градског превоза са остатком Београда. Ако планирате породичан живот, или једноставно миран живот, Миријево је за вас. Насеље има школе, вртиће, тржни центар, маркет, те домове здравља - укратко све што је потребно за свакодневни живот.

 Притом цене квадрата су у овом насељу знатно повољније него у близина центра и крећу се око 1500 €/м². Уосталом у повољност понуде се и сами можете уверити на страници - продаја станова миријево огласи.

Стари Град - Срце Београда и живота у њему

Са 70.000 становника за општину Стари Град се може рећи да је душа Београда. Управо ово је аутентични Београд. Као таква ова општина је приступачна свима, иако је најпривлачнија младима свакако. Најпознатије  знаменитости Београда припадају овој општини: Скадарлија, Калемегда, Београдска тврђава, Теразије, Трг Републике…И чувено насеље Дорћол припада управо Старом Граду. Савим је јасно је да је ово део града које може настањивати било ко, оно ће задовољити његове жеље и потребе. Што се цена станова у Старом Граду, тиче просечна цена износи 2738 €/м².

Звездара - Мир у урбаном делу Београда

Звездара је место које се граничи са Врачаром и Вождовцем, али за разлику од врачара знатно мирније. Надомак свих дешавања, Звездара привлачи велики број младих, док је њена мирнија страна чини привлачном како за породичне, тако и за пословне људе. Друштвене активности у овом делу Београда су бројне, а занимљиво је и да је Звездара погодна за љубитеље природде због свог брдовитог терена прекривеног шумама и парковима. Просечна цена квадрата на Звездари је 1992 €/м²

Гроцка - Периферија која је добар избор

Уколико немате проблем са периферијом, а одговара вам посебно миран живот, Гроцка је општина за вас. Окружена природом, а довољно урбанизована да може да задовољи све потребе савременог живота, ово је општина која ће највише одговарати породицама. Иако удаљена, Гроцка је одлично повезана градским превозом са центром Београда. Управо зато што је удаљена од центра Београда станови у овој општини су једни од најповољнијих на целој територији Београда са просечном ценом од 1226 €/м².

Надамо се да смо вам помогли у вашој потрази са станом и првим кораком у потрази - а то је проналазак идеалног насеља. Желимо вам пуно среће у наставку потраге!

 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Куповина стана представља један од најзначајнијих корака у животу, без обзира да ли тражите свој први дом, инвестирате у некретнине или желите променити своје окружење. У Србији, ова одлука...


Последњих година Србија се издваја по својим импресивним градилиштима која сведоче о прогресу и ангажовању у области урбаног планирања и инфраструктурног развоја. Пројекти попут Бео


Кирије расту већ дуже време расту из месеца у месец, из најразличитијих разлога. На о

Издавање стана представља одређени вид договора између две стране, ради обостране користи. Остале новости из рубрике »
enekretnine
eNekretnine.info - у4
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА