BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Гујон: За мјесец дана помоћ затражило 2.000 људи из ФиХ

Гујон: За мјесец дана помоћ затражило 2.000 људи из ФиХ
16.10.2021. год.
За мјесец дана, колико траје кампања чији је циљ да помогне Србима поријеклом из Федерације БиХ да сачувају своју имовину, помоћ је затражило више од 2.000 људи, потврдио је директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон.

 - Наша кампања је видљива и ефикасна. У већини случајева можемо да решимо те проблеме - каже директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Арно Гујон.

Он је за Радио Београд навео да је у ФБиХ у току усклађивање земљишних књига и катастра што није спорно, али јесте то што се усклађивање спроводи у одсуству власника имовине, јер они нису информисани да се то ради.

- Довољно је да дођу два сведока и да кажу да одређену њиву већ 20 година обрађује комшија, а не прави власник. Тај комшија постаје власник на основу одржаја, а прави власник је избрисан. Било је много таквих случајева - рекао је Гујон.

Навео је да се дешава и да се подмећу лажни купопродајни уговори којима се доказује да је власник продао имовину за вријеме рата, а онај ко посједује имовину о томе није обавијештен.

Гујон је позвао Србе поријеклом из Федерације БиХ да се јаве канцеларијама за правну помоћ које је основала Република Србска.

- Усклађивање траје годинама, а неко ко није у Федерацији БиХ не може да испрати тај процес. Објављује се у Службеном гласнику и у локалним новинама. Канцеларије за правну помоћ могу то да прате уместо власника и да их обавесте о томе када је време да се јаве - каже Гујон.

Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Куповина стана представља један од најзначајнијих корака у животу, без обзира да ли тражите свој први дом, инвестирате у некретнине или желите променити своје окружење. У Србији, ова одлука...


Последњих година Србија се издваја по својим импресивним градилиштима која сведоче о прогресу и ангажовању у области урбаног планирања и инфраструктурног развоја. Пројекти попут Бео


 Београд располаже са најбогатијом понудом некретнина у читавом региону. У једном таквомм распону, заиста је тешко определити се где купити стан. Међутим први корак у потрази стана је проналазак...

Кирије расту већ дуже време расту из месеца у месец, из најразличитијих разлога. На о


Издавање стана представља одређени вид договора између две стране, ради обостране користи. 


Остале новости из рубрике »
enekretnine
eNekretnine.info - у4
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА