BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Гујон: За мјесец дана помоћ затражило 2.000 људи из ФиХ

Гујон: За мјесец дана помоћ затражило 2.000 људи из ФиХ
16.10.2021. год.
За мјесец дана, колико траје кампања чији је циљ да помогне Србима поријеклом из Федерације БиХ да сачувају своју имовину, помоћ је затражило више од 2.000 људи, потврдио је директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон.

 - Наша кампања је видљива и ефикасна. У већини случајева можемо да решимо те проблеме - каже директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Арно Гујон.

Он је за Радио Београд навео да је у ФБиХ у току усклађивање земљишних књига и катастра што није спорно, али јесте то што се усклађивање спроводи у одсуству власника имовине, јер они нису информисани да се то ради.

- Довољно је да дођу два сведока и да кажу да одређену њиву већ 20 година обрађује комшија, а не прави власник. Тај комшија постаје власник на основу одржаја, а прави власник је избрисан. Било је много таквих случајева - рекао је Гујон.

Навео је да се дешава и да се подмећу лажни купопродајни уговори којима се доказује да је власник продао имовину за вријеме рата, а онај ко посједује имовину о томе није обавијештен.

Гујон је позвао Србе поријеклом из Федерације БиХ да се јаве канцеларијама за правну помоћ које је основала Република Србска.

- Усклађивање траје годинама, а неко ко није у Федерацији БиХ не може да испрати тај процес. Објављује се у Службеном гласнику и у локалним новинама. Канцеларије за правну помоћ могу то да прате уместо власника и да их обавесте о томе када је време да се јаве - каже Гујон.

Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Најсигурнији начин улагања финансија је улагање новца у тржиште некретнина. Ако рецимо новац којим располажете уложите у куповину стана, стан ће увек задржати своју вредност, а исти можете рентирати...


Цијена квадрата у Турској за дупло јефтинија него у Бањој Луци док је БДП по становнику у Турској дупло већи него у БиХ. Да ли то значи да су...


Проблем у који је запала станоградња у Србској довољно илуструју и поједини случајеви раскидања већ потписаних уговора гдје су инвеститори у обавези да купцима врате новац.

Балкан је пун прелепих градова, планина, па и морских дестинација, које су уз балканске градове, туристички све популарније и све познатије широм планете. Цена некретнина на Балкану највише зависи...


Градско веће Крагујевца дало је сагласност за потписивање два Меморандума о разумевању између града и Данског савета за избеглице.


Остале новости из рубрике »
enekretnine
eNekretnine.info - у4
Истакнимо српске заставе

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА