BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Агресивна политика САД и НАТО-а могла би да доведе до сукоба нуклеарних сила — МИП Русије

Агресивна политика САД и НАТО-а могла би да доведе до сукоба нуклеарних сила — МИП Русије
21.06.2023. год.
Марија Захарова је изјавила да је Русија потпуно свесна озбиљности ситуације и да „систематски шаље отрежњујуће сигнале западним земљама“



Агресивна политика Сједињених Држава и НАТО-а, која води ка све дубљој умешаности у војну конфронтацију, може довести до директног сукоба између нуклеарних сила, изјавила је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова на брифингу у среду.


„Највећа опасност је да су агресивном политиком наношења стратешког пораза Русији у украјинском сукобу сами себе испровоцирали да САД и НАТО настављају да подижу улог и постају све дубље увучени у војну конфронтацију. Очигледно је да таква политика, коју квалификујемо као непромишљена, способна је да доведе до директног оружаног сукоба између нуклеарних сила“, изјавила је она. „Мислим да нема потребе још једном објашњавати суштину стратешких ризика који с тим у вези настају и потенцијално катастрофалну природу даљег развоја догађаја по најгорем сценарију.

Захарова је изјавила да је Русија потпуно свесна озбиљности ситуације и да „систематски шаље отрежњујуће сигнале западним земљама“.

„Проблем је, међутим, што је Запад једноставно опседнут антируском хистеријом и тоталним хибридним ратом против наше земље. Не показује спремност да адекватно сагледа наш став. Сва одговорност за даљу деградацију ситуације лежи на Западне престонице. Са наше стране можемо само чврсто да поновимо да је Русија одлучна да брани своје безбедносне интересе и не бисмо препоручили Западу да сумња у то“, закључила је Захарова.




  • Извор
  • Танјуг
  • Фото: Vladimir Smirnov/TASS/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Кијев би се обавезао на неутрални статус и добио међународне безбедносне гаранције, према нацрту споразума


Москви је доста непријатељског става Европе, изјавио је Дмитриј Песков

Амерички државни секретар Антони Блинкен данас се, у оквиру посете Кини, састао са министром спољних послова Ванг Јијем и кинеским председником Си Ђинпингом. Једна од тачака дневног реда била...


Снаге Кијева су „надмашене“ од стране Русије због пада западне помоћи, изјавио је шеф војног блока предвођеног САД

Москва би изгубила у рату са Западом, тврди пољски министар спољних послова Радослав Сикорски


Систем вредности који доминира Западом је „донео хаос“, сматра мађарски премијер


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА