BTG-vrh
Почетна страница > Новости

101+ логичких разлога зашто је WordPress НАЈБОЉИ CMS у 2019. години

101+ логичких разлога зашто је WordPress НАЈБОЉИ CMS у 2019. години
14.12.2019. год.

 WordPress je jednostavan i besplatan sistem za upravljanje sadržajem koji sadrži brojne funkcije i široke mogućnosti prilagođavanja. Može da se koristi za izradu bilo koje vrste web sajta, bilo za mala preduzeća ili za velika preduzeća.

Sa ovim CMS-om radimo više godina i nakon što smo razvili više desetina WordPress web sajtova, možemo da potvrdimo činjenicu da ne postoji drugi CMS koji može da vam pruži onoliko prednosti kao WordPress.

Stoga, ako planirate da angažujete kompaniju za web dizajn za izradu novog web sajta ili ako nameravate da prebacite vaš trenutni web sajt na neki drugi CMS, preporučujemo vam da koristite WordPress platformu.

Zašto da odaberete ovaj CMS? Šta je tako sjajno u programu WordPress? Zašto je to pravi izbor za vaš posao?

Pa, proverite i sami čitajući ovaj sveobuhvatni post koji detaljno objašnjava zašto je korišćenje WordPress-a kao CMS-a najbolje za vaš posao. 

Brzi pregled onoga što je obuhvaćeno:

Radi praktičnosti, ovaj post smo podelili u 7 podkategorija. Ovaj post pokriva svaki aspekt WordPress-a i pomoći će vam da napravite informisan izbor zašto je korišćenje WordPress-a kao CMS-a bolje nego bilo koji drugi tradicionalni web sajt.

 • I Jednostavno korisničko upravljanje
 • II Fluidnost dizajna i fleksibilnost
 • III Robusne sigurnosne karakteristike
 • IV SEO prednosti
 • V Jednostavno upravljanje sadržajem
 • VI Funkcije društvenih medija
 • VII Ostalo

 

I JEDNOSTAVNO KORISNIČKO UPRAVLJANJE

Kada je u pitanju upravljanje i održavanje web sajta, korišćenje WordPress-a kao CMS-a je velika prednost. Prvo, možete da počnete da koristite WordPress odmah van okvira čim ga instalirate. Drugo, njime može da se koristi i da upravlja bilo ko, čak i bez tehničkog ili kodnog znanja.

Pomoću WordPress-a, možete da kreirate jednostavne i složene web sajtove po želji, a činjenica da je jednostavan za upotrebu sa intuitivnim backend-om (komandna tabla) znači da možete da upravljate njime uz minimalne instrukcije.

Pogledajmo neke od njegovih impresivnih prednosti.

 

 1. WordPress je univerzalna platforma:

WordPress pokreće milione web sajtova širom sveta. On je najpopularniji sistem za upravljanje sadržajem i činjenica da ima standardnu WordPress kontrolnu tablu čini ga univerzalnom platformom koju svako može efikasno da koristi. Njegove funkcionalnosti su lako razumljive i isporučuju se sa mnoštvom tema, alata i dodataka koji pomažu u pravljenju prelepog web sajta.

 

 1. Jednostavan za upotrebu:

Jednostavnost upotrebe osnovni je razlog zbog čega se mnogim novim preduzećima dopao WordPress. Oo je korisnička platforma i svako može da nauči kako da WordPress koristi kao CMS istovremeno. Jednom kada se vaš sajt razvije, vama neće biti potrebni stručnjaci jer je vam nisu potrebne veština programiranja i kodiranja.

 

 1. Jednostavno podešavanje:

Kao što je gore pomenuto, za WordPress nisu potrebne nikakve veštine programiranja i kodiranja. Dakle, čak i bez znanja programskih jezika kao što su JavaScript, HTML ili PHP, i dalje možete da postavite svoj WordPress web sajt. Najbolji deo, WordPress možete ručno da instalirate za manje od 5 minuta!

 

 1. Jednostavan za ažuriranje:

Iz bezbednosnih razloga ažuriranje softvera je od najveće važnosti, a to važi i za WordPress. Međutim, za razliku od drugih CMS-ova, ažuriranje WordPress-a i njegovih tema i dodataka je lagano i može da se obavi jednim klikom miša.

Štaviše, WordPress vas obaveštava o najnovijim verzijama čim se ažurira softver, na taj način poboljšavajući funkcionalnost vašeg sajta i održavajući vaš sajt bezbednim i svežim.

 

 1. Jednostavno upravljanje:

Zahvaljujući višestrukim karakteristikama i funkcijama, održavanje WordPress web sajta, bilo da je to blog ili punopravan eCommerce web sajt, je mačiji kašalj. WordPress se neprestano razvija sa programerima koji kontinuirano testiraju i poboljšavaju njegove različite komponente, pružajući vam najbolje resurse koji će vam pomoći da efikasno upravljate svojim WordPress web sajtovima.

 

 1. WordPress je pouzdan:

Prema statističkim podacima iz V3Techs-a, 28,6% svih web sajtova pokreće WordPress, u poređenju sa konkurentima Joomla-om (3,3%) i Drupal-om (2,3%). Ovo je samo po sebi svedočenje moći i pouzdanosti WordPress-a.

Štaviše, WordPress je razvijen na zreloj platformi koja koristi tehnologiju kao što su PHP, SQL i JavaScript, a koja ispunjava stroge međunarodne standarde kodiranja koje je postavio W3C (World Wide Web Consortium).

 

 1. Ekonomičan i fleksibilan:

U poređenju sa ostalim CMS-ovima, izrada web sajta sa WordPress-om je isplativa jer vam omogućava da izaberete iz širokog spektra WordPress tema i dodataka koji se naplaćuju po pristupačnoj ceni. Takođe je fleksibilan, u smislu da ovaj CMS može da pokreće sve vrste web sajtova i praktično možete bilo šta da napravite, bilo da je to sajt za upravljanje događajima, jednostavan blog, lični web sajt ili punopravni eCommerce web sajtovi.

 

 1. Omogućava veću pristupačnost:

Laka dostupnost na različitim platformama je jedan od razloga zašto je WordPress najbolji CMS. Koristi besplatnu licencu serverskog softvera i može da se instalira na bilo Linux ili Windows server. Pored toga, koristi HTML i CSS zajedno sa PHP-om za pravljenje web stranicama, čineći vaš sajt dostupnim na svim browzerima kao i na mobilnim uređajima kao što su iPhone, Android pametni telefoni i još mnogo toga.

 

 1. Bolje upravljanje vremenom:

WordPress pomaže da poboljšate vašu produktivnost na poslu pružajući vam razne opcije koje vam mogu pomoći da bolje upravljate svojim vremenom.

Na primeruz pomoć WP Project Manager plugin-a možete da upravljate čitavim projektom – dodelite korisnike, sarađujete sa članovima tima, dobijate pregled projekta, pratite prekretnice itd., Sve iz centralizovane jedinice, tj. vaše WordPress kontrolne table.

 

 1. Pojačava kreativnost:

Zahvaljujući velikoj kolekciji WordPress tema, sada možete da napravite prilagođeni web sajt koja odgovara vašem stilu. WordPress vam omogućava da lako promenite celokupni izgled i izgled sajta integrišući bilo koju temu koju želite u dizajn web sajta. Stoga, dozvoljavajući vam da besplatno istražite različite kreativne mogućnosti jednim klikom na dugme.

 

 1. Učenje o WordPress-u je jednostavno:

Ne morate da trošite novac da biste saznali više o ovom moćnom CMS-u. WordPress je razvijen na jednostavnoj tehnologiji i učenje o osnovama WordPress-a, na primer kako da uređujete sadržaj, dodajete slike/video zapise, objavite novi post ili web stranice, trebalo bi vam samo nekoliko sati, čak i ako ste početnik.

 

 1. Više funkcionalnosti po nižim cenama:

Za razliku od tradicionalnog dizajna web sajtova gde sve treba da se programira, WordPress vam pruža niz unapred napisanih programa koji se zovu Plugins koji će vam pomoći da poboljšate funkcionalnost vašeg web sajta takođe po nižoj ceni.

Međutim, od suštinskog je značaja da ne preterujete sa postavljanjem pluginova i držite ih na minimumu kako biste svojim klijentima omogućili glatko i bezbrižno korisničko iskustvo.

 

 1. Višekorisnička sposobnost:

Za veće kompanije, za pokretanje web sajta i njegovo ažuriranje biće potrebna pomoć više ljudi. Stoga WordPress nudi mogućnosti za više korisnika kako bi vam bilo lakše da dodelite različite uloge pojedincima u vašoj organizaciji.

WordPress dolazi sa šest zadatih korisničkih uloga – Administrator, Editor, Author, Contributor, Subscriber. Time vam dajete pravo (kao vlasniku sajta) da odlučite šta korisnik može ili ne može da učini na vašem web sajtu.

 

 1. Jeftino pokretanje i održavanje:

Da biste pokrenuli web sajt WordPress-a, sve što vam treba je dobro ime domena i pouzdan web hosting. Štaviše, pošto je WordPress robustan CMS, gde programeri obezbeđuju redovna ažuriranja, ni troškovi održavanja WordPress sajta nisu visoki. Možete to da učinite sami uz pomoć nekoliko dobrih dodataka kao što su BackUpWordPress, WP-Optimize i Akismet.

Ili da uštedite vreme možete da unajmite digitalnu agenciju koja nudi sveobuhvatno održavanje web sajtova i bezbednosne usluge, od pravljenja rezervnih kopija vašeg web sajta i instaliranja ažuriranja za podešavanje bezbednosti i optimizacije baze podataka.

 

 1. Jednostavnost štampanja:

Tradicionalni web sajtovi su dizajniran na takav način da su bili preširoki za štampanje. Međutim, pomoću WordPress-a možete da štampate sav sadržaj vašeg web stajta u lako čitljivom formatu.

Samo instalirajte dodatke kao što su Print Post and Page ili Print-O-Matic i moći ćete lako da štampate postove i web stranice. Pored toga, možete da prilagodite svoju stranicu za štampanje prema vašim potrebama.

 

 1. Blogging je ugrađen:

Daleko najneverovatnija prednost izrade web sajta sa WordPress-om, ovaj CMS omogućava vam lako dodavanje bloga na vaš sajt.

WordPress je najbolja platforma za blogovanje, jer dolazi sa podrazumevanom konfiguracijom bloga koja vam pruža raznovrsne opcije kao što su kategorije, tags, author, spam solutions, widgets, commenting, media, gravatars i još mnogo toga.

 

 1. Postojeća zajednica podrške:

Izgrađen od strane posvećene zajednice profesionalnih web programera, konsultanata i akademika, WordPress je softver otvorenog koda koji podržava hiljade WordPress entuzijasta.

Svako ko dobro poznaje WordPress može da doprinese ovoj CMS platformi i kao takav, jednom kada počnete da koristite WordPress, ne samo da dobijate besplatnu stalnu podršku ostalih članova zajednice, već dobijate i pristup mnoštvu besplatnih dodataka i tema.

 

 1. Inovativan i stabilan:

Kao što je ranije pomenuto, WordPress koriste milioni ljudi širom sveta i zato mora da bude stabilan i da prati trendove kako bi mogao da zadovolji tako veliku publiku.

Svaka ranjivost se brzo otkriva i ispravlja od strane posvećene WordPress zajednice, tako što obezbeđuju stabilnu i sigurnu platformu na kojoj kompanije mogu bezbedno da pokreću svoj web sajt. Pored toga, WordPress je čestim ažuriranjima svog softvera uspeo da ostane ispred svojih konkurenata u pogledu vrhunske i inovativne tehnologije.

 

 1. Skalabilnost:

Kako vaše preduzeće raste, potreban vam je brzo učitavajući i potpuno funkcionalan web sajt.

WordPress je svestan ove činjenice i kao takav, sa pravom uslugom hostinga i CDN-om poput CloudFare-a ili MakCDN-a, moći ćete da kreirate bilo šta, bilo da je reč o blogu ili multi sajtu web sajtu, bez narušavanja kvaliteta.

 

 1. Brzina i efikasnost:

WordPress je poznat po 5-minutnoj instalaciji i omogućava vam da napravite web sajt za manje od jednog dana. Sve što vam treba je sadržaj i relevantne slike i vi ste spremni. Nadalje, WordPress optimizacija i efikasnost su razlog zašto je to najdraži CMS, a za razliku od ostalih CMS-a, veoma je fleksibilan i prilagodljiv i može da se prilagodi željama vašeg srca.

 

 1. Open Source:

U softveru otvorenog koda, izvorni kod može bilo ko da modifikuje. To znači da svako (čak i vi) možete da napravite novu aplikaciju ili poboljšate postojeću funkciju.

To čini WordPress besplatnim softverom bez ograničenja za komercijalnu upotrebu i drugih ograničenja.

Takođe, u poređenju sa drugim alatkama za pravljenje web sajtova, posvećena zajednica WordPress-a obezbeđuje da je sav softver ažuriran i da ne zahteva nikakve naknade za licenciranje.

 

 1. Upravljajte vašim web sajtom sa bilo kog računara:

Sve što vam treba je internet veza i možete da upravljate svojim WordPress blogom ili web sajtom sa bilo kojeg računara i bilo kog mesta. Najbolji deo, postoje i besplatne aplikacije dostupne za IOS i Android mobilne uređaje.

 

 1. Omogućuje vam da brzo izvršite osnovne promene:

Uz WordPress, više ne trebate da čekate da dizajneri unesu promene na vaš web sajt. Jednostavno možete da se prijavite na svoj WordPress nalog i izvršite potrebne promene koje štede vreme, ali i novac.

 

 1. Šalje automatske obaveštenja:

WordPress šalje zadata obaveštenja vlasnicima sajtova putem e-pošte, svaki put kada se novi korisnik registruje ili se doda novi komentar na njihov post. Takođe vas obaveštava o novom trackback-u i novom pingback-u, čime vas obaveštava o svim stvarima vezanim za vaš web sajt.

 

II TEČNOST DIZAJNA I FLEKSIBILNOST

WordPress dolazi sa hiljadama besplatnih i premium tema koje vam omogućavaju da napravite bilo koji web sajt ili blog koji želite.

Osim administrativnog panela prilagođenog korisnicima, celokupan sajt možete da prilagodite jednim klikom na dugme. Osim toga, pruža vam beskrajan broj karakteristika i funkcionalnosti, a da ne zaboravimo da je izuzetno prilagodljiv, što ga čini CMS-om broj 1 među web programerima!

 

 1. Intuitivan i korisnički prijazan Backend:

U poređenju sa drugim sistemima za upravljanje sadržajem, backend ili administracioni panel WordPress-a je izuzetno intuitivan i korisnički prilagođeni.

To znači da čak i ako ste novajlija u vođenju web sajta, sa WordPress-om ne morate da se borite sa puno zadataka kao što su upravljanje sadržajem, objavljivanje postova na blogovima, učitavanje medija, jer WordPress čini svaki aspekt vođenja web sajta lakim, zahvaljujući bez nerednoj, navigacijskoj i korisničkoj komandnoj ploči.

 

 1. Konzistentnost dizajna:

Dok dizajnirate svoj WordPress web sajt, možete da odaberete ili zadanu temu ili da kupite premium temu. Međutim, nakon što postavite temu, WordPress će osigurati da održi istu konzistentnost dizajna na celom vašem web sajtu, bez obzira na broj web stranica ili blogova koje možete da dodate. To pruža prekrasan sklad koji neće samo prijati korisnicima, već će i vaš sajt učiniti lepšim.

 

 1. Kontrolišite više sajtova pomoću jednog administrativnog panela:

Zahvaljujući multi sajt tehnologiji, možete da kontrolišete sve svoje WordPress web sajtove pomoću jedne, korisnički prijateljske kontrolne/administrativne table.

To će vam olakšati nadogradnju plugina i sigurnosnih alata iz jedne jedinstvene centralizovane jedinice.

 

 1. Fleksibilnost dizajna:

WordPress vam takođe pruža fleksibilnost u dizajnu. Što znači, ako odlučite da želite da imate različite izglede dizajna na celom web sajtu umesto jednog doslednog dizajna, lako možete da je postignete putem WordPress-a jer omogućava multi-dizajn integraciju.

 

 1. Besplatne teme:

Dostupnost na tone besplatnih tema je ono zbog čega WordPress sajtovi nadmašuju tradicionalne sajtove u konkurentnoj industriji.

WordPress vam omogućava da lako promenite izgled celokupnog sajta korišćenjem profesionalno dizajniranih tema. Pored toga, većina ovih tema je prilagođena mobilnim uređajima (responzivno), što WordPress čini još snažnijim.

 

 1. Besprekorno integriše VooCommerce plugin:

VooCommerce je neverovatan plugin sa mnoštvom funkcija koje vam pomažu u dizajniranju i razvoju eCommerce sajta.

Možete bez problema da integrišete ovaj plugin u vaš WordPress web sajt i nakon aktiviranja možete da napravite bilo koju vrstu eCommerce web sajta.

 

 1. Nije potrebno HTML editovanje ili FTP softver:

Još jedna prednost korišćenja WordPress-a kao CMS-a, ne zahteva FTP poput Filezilla niti mu je potreban softver za editovanje HTML-ova za editovanje i brisanje datoteka sa vašeg web sajta ili za učitavanje/preuzimanje slika, dokumenata, video datoteka itd.

 

 1. Brza instalacija:

Bilo da se radi o preuzimanju i instaliranju WordPress-a ili instaliranju WordPress tema i plugina, ovaj CMS omogućava vam da brzo i lako instalirate bilo koji softver koji vam je potreban za efikasno pokretanje vašeg sajta.

 

 1. Widgeti:

WordPress teme su spremne za widgete i pružaju vam više oblasti widžeta tako da možete lako da prilagodite izgled vašeg sajta. Ta područja spremna za widgete na vašem web sajtu može da bude u bočnoj traci, podnožju ili u zaglavlju.

Pored toga, sam WordPress dolazi sa nekoliko zadatih widgeta koji uključuju kategorije, kalendar, pretrage i najnovije postove. Pored toga, postoje brojni WordPress pluginovi i teme koje vam omogućavaju da dodate različite vrste widgeta kao što su Google Maps Widget, Social Count Plus i još mnogo toga.

 

 1. Jednostavna ažuriranja WordPress pluginova:

WordPress vam pruža nove verzije ažuriranja softvera svaka 3-4 meseca. Ovo osigurava da je vaš web sajt uvek ažuriran i u toku sa trenutnom tehnologijom.

 

 1. Intuitivni alati:

Sa svakim novim ažuriranjem, WordPress postaje sve intuitivniji što čini vaš zadatak dodavanjem novog sadržaja, editovanjem, pregledavanjem medija i drugim funkcijama bez napora, što dovodi do povećane produktivnosti rada.

 

 1. Ugrađeni RSS feeds:

WordPress dolazi sa podrazumevanim RSS feed-ovima. RSS korisnicima olakšava pretplatu na vaš blog i na taj način vam pomaže da izgradite lojalnu bazu podataka za vaše poslovanje. Pored toga, možete da prilagodite svoje feed-ove da biste poboljšali njihovu funkcionalnost.

 

 1. Sinhronizacija sa popularnim resursima:

WordPress je najkorišćeniji i široko popularan CMS i kao takav, mnoge kompanije trećih strana kreirale su sopstveni integracioni plugin ili skriptu koja može da se koristi u WordPress-u.

Ovi plugini povezuju vaš nalog treće strane sa vašim WordPress sajtom i na taj način olakšavaju neometaniji radni tok. Jedan takav plugin treće strane koji lako možete da sinhronizujete sa vašim WordPress sajtom je Mailchimp, newsletter servis koji vam omogućava da klikom pošaljete e-poštu svim vašim pretplatnicima.

 

 1. Drag-and-Drop Media File Uploader:

WordPress pruža mogućnost povlačenja i ispuštanja medijske datoteke koja čini dodavanje medija na vaš WordPress sajt bržim i bez napora. Samo prevucite audio ili video datoteku, slike ili dokumente i ubacite je u svoju WordPress biblioteku medija, to je tako jednostavno.

 

 1. Brzo onemogućavanje i omogućavanje opcija za pluginove:

Iako je tačno da dodaci mogu da vam pomognu da poboljšate performanse vašeg sajta, takođe je istina da previše dodataka može da usporiti vaš web sajt. Stoga, da bi se osiguralo da se to ne dogodi, WordPress vam daje mogućnost isključenja pluginova koje ne koristite i na taj način vam pomaže da održavate svoj sajt optimalnim u svakom trenutku.

 

 1. Prilagodljivo obeležavanje strana:

Obeležavanje strana se obično pojavljuje ispod blogova i koristi se za prelazak sa jedne stranice na drugu.

Sada, kako WordPress dolazi sa zadatim obeležavanjem strana („Stariji postovi“ i „Noviji postovi“), da biste vašem sajtu podesili izgled, možete da koristite pluginove kao što su WP-PageNavi, WP-Paginate or Advanced Post Pagination.

 

 1. Sposobnost kreiranja prilagođenih kategorija:

Da bi web sajt nesmetano radio, važna je struktura. Stoga vam WordPress omogućava da kreirate prilagođene kategorije koje olakšavaju čitaocima kao i pretraživačima navigaciju po vašem sajtu. Prilagođene kategorije takođe vam pomažu da poboljšate svoj SEO putem ključnih reči – koje možete dodeliti svakoj kategoriji.

 

 1. Prilagođene bočne trake i podnožje:

Kada napravite web sajt sa WordPressom, možete da prilagodite vaš celokupan sajt u skladu sa vašim željama, što takođe uključuje bočne trake i podnožje.

Možete da kreirate bočne trake i podnožje za web stranice, odredišne stranice, stranice sa kategorijama. Uz to pomoću plugina poput Custom Sidebars-a možete da kreirate i prilagodite onoliko bočnih traka koliko želite.

 

 1. Omogućuje vam lako dodavanje slika i video zapisa:

Laka integracija svih vrsta medija još je jedan razlog zašto je WordPress najbolji CMS. WordPress dodaci olakšavaju učitavanje/preuzimanje slika kao i ugrađivanje video zapisa na vaš sajt.

 

 1. Opsežni aplikativni programerski interfejsi (API):

Kao što je ranije pomenuto, WordPress podržava integraciju usluga trećih strana na vaš web sajt i kao takav čini brojne API-jeve koje možete slobodno da integrišete i koristite na vašem web sajtu.

 

 1. Jednostavno podešavanje izgleda web stranica:

Menjanje izgleda vaše veb stranice postaje lakše uz WordPress, zahvaljujući različitim temama. Štaviše, uz responsivnost na većini tema, svaka promena koju napravite na svojoj web stranici biće lako kopirana na druge mobilne uređaje kao što su pametni telefoni, tableti itd.

 

 1. ​​Ugrađena funkcija pretraživanja:

Pomoću podrazumevanog ugrađenog okvira za pretragu, vi kao i posetioci vašeg sajta možete brzo da pronađete bilo koju informaciju koju želite jednim klikom na dugme.

 

 1. Tona besplatnih korisnih plugina:

Dodavanje funkcija na vaš web sajt postaje lako korišćenjem brojnih besplatnih plugina koje vam WordPress stavlja na raspolaganje. Ove plugine možete da prilagodite prema vašim potrebama i stvorite potpuno funkcionalan i profesionalan web sajt kome je lako i divno pristupati.

 

 1. Brži razvojni ciklus:

Mnogi web programeri mogu da se zalažu za činjenicu da je razvoj web sajta neverovatno brz uz pomoć WordPress-a. Za razliku od tradicionalnog CMS softvera, WordPress pruža tone jednostavnih tema i plugina za upotrebu i kao takav dovodi do bržeg ciklusa razvoja što ima za rezultat bržu isporuku.

 

 1. Besplatne nadogradnje:

Kod drugih CMS-ova, nadogradnja na najnoviju verziju bi zahtevala mnogo novca i trebalo bi puno vremena. Međutim, pošto je WordPress platforma otvorenog koda, nadogradnje za ovaj CMS su besplatne. Neverovatno, zar ne?

 

 1. Nudi čiste kodove:

WordPress je platforma otvorenog koda i kao takva naglašava sleđenje standarda pisanja čistih kodova, čime se minimizuje rizik od zlonamernog koda na vašem sajtu, koji ako ga primeti Google može da utiče na rangiranje vašeg sajta.

 

III ROBUSNE SIGURNOSNE KARAKTERISTIKE

Sigurnost u WordPressu ima najveći prioritet!

Kako se radi o platformi otvorenog koda koju koriste milioni ljudi, hakeri uvek traže nove načine da je provale. Ali, zahvaljujući svojoj velikoj zajednici, bezbednosni protokol WordPress-a jedan je od najtežih u industriji. Kada odlučite da napravite web sajt sa WordPress-om, budite sigurni da će vaša web sajt biti siguran i zašt

Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Ако развијате софтвер онда знате колико је тешко пустити апликацију у продукцију. Треба конфигурисати сервер, треба подесити портове, увјерити се да је све у реду и тако сваки пут...


Kompanija Microsoft priznala je da su hakeri uspeli da ukradu deo izvornog koda operativnog sistema Windows, kao i još nekoliko softvera koji su u fazi izrade.

 Иако су смартфони преузели примат када су лични рачунари у питању - па тако имамо и телефоне са осмојезгарним процесором и чак 12GB меморије, тржиште лаптопова и радних станица...


Друштвена мрежа Twitter све је популарнија и код нас. За разлику од Фацебоока и Инстаграма, који су пренатрпани рекламама и садржајем, Twitter је и даље релативно једноставан.  Ипак, и Twitte...

Због санкција САД Кини и њеним технолошким компанијама, веч неко време нови Хуаwеи уређаји стижу без Google апликација и Google Плаy продавнице.  Иако Хуаwеи има своју продавницу апликација Апп Галлерy,...


  Zbog velikog broja lažnih vesti na društvenim mrežama, Twitter se odlučio da natera korisnike da pročitaju članke i likove sa vestima pre nego ih podele.    Za sada će ova


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Напредна ЕУ, застала Белорусија

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА