BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Међународни форум „Сећање на победнике“

Међународни форум „Сећање на победнике“
04.11.2021. год.

Међународни форум "Сећање на победнике", на коме се разматрају пројекти очувања историјске истине о Другом светском рату и сећања на оне који су се борили против нацизма, отворен је у среду у главном граду Србије, рекли су за РИА Новости његови организатори.


Дводневни форум, који се одржава у Руском центру науке и културе, организовао је Сверуски јавни грађанско-патриотски покрет „Бесмртни пук Русије“. Догађај је подржан од стране Фондације "Горчаков" и "Росмолодеж" за подршку јавној дипломатији, а "Россотрудничество" је партнер форума. 
На форуму учествује око 100 људи из више од 40 земаља.

Међу главним циљевима форума је развој јединствених акција које доприносе одржавању осећаја односа према историјској отаџбини међу руским сународницима који живе у иностранству, овековечење сећања на оне који су погинули за слободу своје земље и разматрање мера за сузбијање покушаја да се фалсификује историја Другог светског рата.

У оквиру манифестације разматра се тема очувања историјског сећања на Велики отаџбински рат широм света, са акцентом на популаризацију ове теме на друштвеним мрежама. Предмет разговора су и особености организације и вођења поворке „Бесмртни пук“ у различитим земљама.

Форум је отворен видео поруком шефа "Росотрудничества" Јевгенија Примакова.

„Све док има ентузијаста попут вас, покушаји прекрајања историје су осуђени на пропаст. Данашњи форум ће сигурно постати одлична платформа за размену искустава која ће сваком од вас бити од користи у очувању историјске истине и промовисању вечних вредности које не зависе од времена и земље вашег боравишта“, рекао је Примаков.

„Бесмртни пук” није покрет по налогу начелника и чиновника, већ онај који долази из народа – „одоздо” и из срца. И зато је вероватно најјачи у погледу очувања сећања, наших традиција и највећих вредности“, рекао је амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко.

Учесници трибине „Памћење победника”, између осталог, разговарају о томе како искористити интернет ресурсе за сузбијање покушаја фалсификовања историје, рекао је председник Управног одбора Руског историјског друштва Константин Могилевски.

 


  • Извор
  • Танјуг
  • фото: © РИА Новости / Александр Зиновьев/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Америчка помоћ неће бити довољна да заустави руске снаге, изјавио је Дмитриј Кулеба


Заменик министра одбране Тимур Иванов је годинама под сумњом, наводе медији

Председник Ебрахим Раиси упутио је оштро упозорење западном Јерусалиму


Министар спољних послова Дмитро Кулеба објаснио је да украјински конзолати више неће служити борбеним мушкарцима који бораве у иностранству

Естонски министар унутрашњих послова Лаури Лаанеметс је раније такође предложио да се Руска православна црква означи као терористичка организација


Руски министар одбране Сергеј Шојгу поделио је најновије процене кијевских жртава на бојном пољу


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА