BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Траг добре музике

Траг добре музике
14.04.2024. год.
Александра Арсић је адвокатица. И докторанд права. Такође, предаје и право на неколико предмета. Уз све ово, Александра се годинама бави и музиком.
 
Након прошлогодишњег спота за песму 'Додоле', који је изазвао велико интересовање, сада нам стиже балада 'Траг'
 
'За музику сам се заинтересовала у детињству, када сам паралелно са основном школом похађала музичку школу "Стеван Мокрањац" у Врању, одсек клавир.  Учестовала сам на бројним приредбама, такмичењима, од чега бих посебно издвојила наступ у Лондону, када сам освојила прво место у певању. Касније, интересовање за музику и повремени наступи прерастају у учешће на кантауторским фестивалима и књижевним вечерима са Владимиром Стошићем, као и снимање ауторске музике. Свој први сингл „Мирни мрак“ објавила сам 2021. године. Затим је уследио сингл „Срце које љуби“ по тексту грчке песникиње Сапфо, а онда и дует са музичаром Владимиром Стошићем „Кад о теби не мислим”. Затим сам 2023. године издала песму "Додоле" у модерном етно стилу, која је изазвала посебну пажњу јавности. Сваку песму прати и специфичан видео спот, а планирам ускоро и снимање целог албума' почиње разговор Александра. 
 
 
'Мој музички стил инспирисан је разним жанровима, од којих бих посебно издвојила поп, рок и џез. Кроз свој рад тежим извођењу квалитетних нумера које изражавају дубоке емоције и доносе нови перспективу.  Изазов ми је истраживање нових приступа и комбиновање примеса различитих жанрова. У сваком случају сматрам да извођач својом појавом, енергијом и начином интерпретације, у сваку нумеру треба да унесе посебност' додаје. 
 
И како то обично бива, квалитет се вреднује. Овог пута, на Белом двору. 
 
'Имала сам част да први пут наступим са музичком групом “Антерија” на престижном месту као што је Бели Двор. Било је то величанствено искуство које ћу заувек памтити. Под вођством професорке Дубравке Лонцовић, изводили смо Химну и друге традиционалне српске песме, те тако допринели свечаности петнаестогодишњице постојања Удружења Краљевине Србије. Наступ је био посвећен промоцији наше богате културне баштине и одавање части Престолонаследнику. Поносна сам на музичку групу “Антерија” и професорку Лонцовић, са којима у будућем периоду планирам још наступа и сарадњи' каже Александра. 
 
'Иако евидентно постоји јако велики број извођача на нашој домаћој музичкој сцени, квалитет и квантитет нису нужно супротстављени. Квалитет долази из талента, идеја и рада, а квантитет има улогу да обезбеди константност и посвећеност. Међутим, како модерно доба диктира пласирање садржаја преко друштвених мрежа, које су преплављене, намеће се питање препознавања квалитета. У сваком случају, музичари треба теже усавршавању, оригиналности али и преношењу правих вредности, јер и у уметничком изражавању треба да постоји мера' завршава уз осмех.
 
За песму 'Траг' текст је написала Катарина Стекић, а за аранжман су се побринули Душан Стојановић и Драган Ступар, уз пратећи вокал Тину Ступар, а у споту се појављује и музичар из Врања Владимир Стошић, који је свирао гитару.
 

https://youtu.be/dQPWBxJiiww?si=hdVH2TTNqLTOKMa8

 
Иван Трајковић
 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Више од 40 студента на пракси у НИС-у


У савременом друштву, друштвене мреже играју кључну улогу у популаризацији уметности, омогућавајући да слика изађе из оквира музеја/галерија и постане доступна широкој публици. Некада сматрани елитистичким местима намењеним одређеним...

Серијалу „КУЛТУРИСТА У РУСИЈИ“ србског телевизијског водитеља Бошка Козарског додељена престижна руска награда „Кристални Компас“


У Малију је званично почела међународна конференција „Руско-малијско образовање: улазница у будућност“. Ово је у среду, 29. маја, известио Ридус, који је медијски партнер форума.

Такмичење окупило 110 ученика из Србије и региона


Često smo svedoci da poznati umetnici ne stvaraju samo zbog svojih novih izložbi, kataloga i u komercijalne svrhe, već i u službi humanosti.


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА