BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Нова књига историчара Дејана Ристића

Нова књига историчара Дејана Ристића
21.07.2020. год.

 Након великог успеха књиге историчара Дејана Ристића под насловом ,,Митови српске историје'' која је за мање од годину дана објављена у тиражу од безмало десет хиљада примерака, доживевши представљања у више од тридесет градова и неколико држава, као и у више од стотину србских и иностраних медија, пред читаоцима се налази њен наставак под називом ,,Заблуде српске историје''.

 
Заслугу за настанак ове књиге има изузетно велики број читалаца који су иницирали и подржали аутора у истраживачком раду чији је резултат књига која из угла историјске науке анализира неке од најзначајнијих митова, непознаница и историјских заблуда наше многовековне, бурне, славне и велике националне историје. 
 
 
Да ли постоји ,,србски, односно календар Светог Саве I''?
 
Да ли још увек мислите да је храбри Милош Обилић распорио турског емира Мурата I на Косову пољу? 
 
Колико истина има у тврдњи да је први србски цар уједно и једини немањићки владар без ореола? 
 
Да ли је највећи србски освајач, цар Стефан Душан IV Силни, заиста усмртио свог оца? 
 
 
Сличних питања, недоумица, непознаница или веровања има на претек.
Историчар Дејан Ристић, првом и веома популарном књигом под насловом ,,Митови српске историје" научним доказима развејао је неке од наших најзначајнијих митова и вратио нас бистрим и истинитим извориштима науке.
 
Овом књигом, сазданом на научним сазнањима и открићима, у 20 поглавља иде још даље, дубље и убедљивије са циљем да наше историјске заблуде и непознанице изнесе пред нас. 
 
Историјске непознанице и заблуде, као и псеудоисторијске тврдње неумитно се повлаче пред неумољивим научним истинама и чињеницама. 
 
У стварању митоманских прича, измишљотина и фалсификовања прошлости отишло се предалеко. Кривотвори се наша славна историја и тиме се урушава и негира идентитет нације и угрожава њен опстанак.
Ови узбудљиви и аутентични историјски есеји представљају резултат обавезе науке и истраживача да се величанствена вишевековна историја србског народа растерети и ослободи тешког терета митоманије и историјских заблуда.
 
Аутор свих илустрација у овој књизи је, као и у случају ,,Митова српске историје'', један од најистакнутијих србских графичара млађе генерације др Никола Радосављевић.
 
M. H. 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

  Organizacija "Građanske inicijative" pokrenula je zanimljivu akciju u Vranju


  У петак 11. Јуна 2021. године  са почетком у 18 сати  одржаће се 20. Међуокружна смотра фрулаша „Златна фрула југа Србије“. Већ  девети пут заредом ова манифестација се одржава...

Рушење српске православне цркве у Коњевић Пољу порадоваше се многи Муслимани и Бошњаци не схватајући да је порушена једна црква на ливади, a да многи од њих у свом...


Директор Србско-руског центра “Мајак” Владимир Пребирачевић и први саветник и аташе за културу Амбасаде Русије Александар Конанихин на радном састанку у  Амбасади Русије потврдили су досадашњу добру сарадњу и...

  У Галерији ЈУ Народни универзитет Врање 01. јуна 2021. у 13 сати биће отворена изложба фотографија"ТУ МАЧ" пет младих уметница, студенткиња фотографије на Факултету примењених уметности.   Чарна Николић, Уна Лауренчић...


У Дому културе у Грделици одржана је промоција збирке песама под називом "Вечита глад" књижевнице Гордане Димитријевић из Врања.  Гордана  Димитријевић је добитник награде "Златна значка", Културно-просветне заједнице Србије за...


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Напредна ЕУ, застала Белорусија

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА