BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Ко стоји иза напада на Србе у Книну - могуће реакције?

Ко стоји иза напада на Србе у Книну - могуће реакције?
23.08.2019. год.
Пре два дана, група маскираних нападача упала је у кафић код Книна и физички напала госте који су гледали утакмицу Црвене Звезде. У тучи је повређено пет особа и једно дете. Пошто полиција Хрватске није открила починиоце, поставља се питање ко стоји иза напада?
Група маскираних нападача је стигла до кафића у четири аутомобила. У нападу на људе који су се нашли у кафићу чији је власник Србин повратник, учестовало је између 10 и 15 маскираних нападача са фантомкама (Маскирани нападачи напали Србе у Книну због Звезде).

Ко од поштених грађана има у својој кући фантомке?
 
од обичних људи зна где и како набавити фантомке?

Фантомке углавном користи:

- полиција, 
- војска
- паравојне формације
- криминалци
 
Ко може организовати групу од 10-15 младих људи, а да при томе информација не стигне до већег броја људи-јавности или полиције (да информације не процуре). То може бити:
 
- војска
- полиција
- добро организоване криминалне групе (кланови)
- паравојне формације 
- добро организоване навијачке групе

Да би организовали 10-15 људи, да су опремљени фантомкама, палицама, да иду тући недужне људе укључујући жене и децу, а да вас "не издају", а да нису у питању војска иполиција, неопходно је да се обратите поверљивим и провереним.
 
Не можете ако немате сагласност полиције изаћи на улицу и позвати људе да навуку фантомке, да узму палице да иду пребијати људе, жене и децу. Ако немате заштиту полиције, онда би то морали радити са људима које добро познајете, у које имате поверење који су већ "доказани".
 
Колико је времена потребно да скупите групу од 10-15 људи за премлаћивање и да то радите у тајности?
Љето је. Неки људи су на одмору, путу, у гостима код пријатеља. Или је потребно да имате знатно већи број поузданих чланова или да све кренете планирати знатно раније.
    
Ако претпоставимо да војску и полицију нису умјешани у злочин, да је реч о криминалној групи (групама), тада се постављају следећа питања:

- да ли полиција Хрватске зна за криминалне групе које имају преко 10 чланова
- да ли има досијее за неке од чланова
- да ли се прате такви чланови
- колико је сигуран боравак и живот у Хрватској
 
Ако је једна или мали број таквих група, полиција већ има информације о таквим.
Ако се не могу пронаћи вође и чланови таквих група, колико таквих криминалних група онда делује на простору Хрватске?
 
Книн је мали град, околни градови се не убрајају у веће градове. У малим градовима се људи боље познају, а полиција углавном зна ко се чиме бави и на шта је спреман.
 
Да ли је могуће у малом граду скупити групу од петнаестак људи, а да то не региструје плиција?
Онда, или је полиција неспособна или неће да такве ствари види. 

Ако су ти криминалци из удаљенијих градова, онда је неопходно да још боље буду организовани. Да су то криминалне групе са дужим искуством и организацијом. Да ли је могуће да хрватска полиција не зна за такве групе?

Како криминалци из удаљених градова знају где се налази који кафић у малим и удаљеним местима, ко је власник, која се утакмица тамо гледа?
Који би требао бити негативни набој и мржња у "човјеку", да се упути стотине километара да би минут-два тукао људе, жену, дјецу које никад у животу није видио?  

Зашто је за напад изабран Србин повратник на своје огњиште који има жену и децу који живе у месту где су живили и његови преци?
У србским селима су углавном стари људи, по 70, 80 и више година.
Да ли насилници желе да пошаљу поруку Србима који су радно способни, који имају  потомство да им није место на територији коју контролише хрватска власт?

Да ли је случајно  одабран завршетак туристичке сезоне за премлаћивање Срба, а не не рецимо њен почетк  што би  у том случају могло негативно да се одрази на број туриста?

До сада Хрватска власт и полиција никог није оптужила за наведени злочин.

Из само ових пар питања намећу се неки од логучних закључака:
  • или су криминалци који су премлаћивали недужне људе, жену и децу боље организовани од полиције
  • или су на сцени добро организоване паравојне устачке формације
  • или полицији није стало да дође до извршилаца злочина
  • или иза напада стоје организације попут војске, полиције Хрватске или проусташке групе блиске властима. 

Могуће реакције Срба и Србије?

Ово нису први случајеви премлаћивања Срба у Хрватској. Како ће ће Срби и Србија да реагују. .
 
У Србији данас живи више Хрвата него Срба у Хрватској. Да ли ће се и у Србији почети дешавати слични случајеви премлаћивања Хрвата од непознатих починилаца? Надати се  да до тога  неће доћи. То не би било у духу са хришћанством и православљем којем срби припадају.

У Србију свакодневно стижу тоне робе из Хрватске: Та роба стиже без деклерација на званичном писму Србије - ћирилици. Роба без деклерација на језику и писму те државе, не би требала да се нађе у продаји у ни једној држави, па ни у Србији. 
 
Да ли ће србска држава и када забранити увоз производа из Хрватске без деклерација на србском језику у ћириличном писму. Када ће се границе Србије почети врћати шлепери са  хрватском робом без ћириличних деклерација на србском језику?
 
Да ли ће Срби почети бојкотовати хрватске производе - престати њихову куповину?
 
Неки од премлачених грађана јесу по преклу Срби, али су истоврмено имају држављанстов западних држава у које су избјегли након Олује.Kaко ће реаговати те државе? 
Да ли ће се на Западу пред почетак наредне туристичке сезоне покренути општа камања у којој ће се указати на сигурност у Хрватској?  

На ова и друга питања, даће одговр време? 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Завршетак "Северног тока 2" коштаће Кијев милијарде долара, укидањем ослањања Русије на Украјину за транспорт гаса, и зато мора бити заустављен, рекао је заменик украјинског премијера Алексе Резников.


Поводом осам деценија од Априлског рата и мало познате чињенице да је истог тог 6. априла Краљевска авијација бомбардовала Трећи рајх, односно циљеве у Аустрији, а потом у Мађарској,...

Коментари сенатора и депутата о саопштењима НАТО-а и Кијева


Ако је веровати бившој тужитељки Хашког трибунала, судбина Слободана Милошевић запечаћена је у Лугану скоро годину дана пре његовог формалног пребацивања у Хаг.

Русија може победити у „менталном рату“ против Сједињених Америчких Држава уколико покаже вољу и ако буде офанзивно нападала слаба места противника, ослањајући се на државну идеологију, рекао је саветник...


Тоталитарно мишљење, којим се прописује само једна истина о дешавањима у Сребреници, а криминализује свака расправа о њој, јако је опасна и њој се мора одупријети. Сребренички мит изграђен...


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Порфирије нови патријарх СПЦ!

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА