eposao.info - vrh
Почетна страница > Новости

Како одабрати најбољег адвоката за фирму?

Како одабрати најбољег адвоката за фирму?
27.06.2023. год.

Савети и правне услуге су неопходне за сваку компанију која жели озбиљно да води своје пословање. Поред књиговође, адвокат је кључан члан тима, чија подршка вам је неопходна у управљању послом.


Адвокатске услуге су потребне од самог оснивања и регистрације компаније, као и при састављању уговора о раду са запосленима, уговора о пословно-техничкој сарадњи са клијентима, те код многих других прописа из области компанијског и радног права.

Адвокат вам пружа помоћ не само при састављању обавезних докумената као што су оснивачки акти, статути и правилници, већ и у случају преговора, радних спорова, жалбених и дисциплинских поступака.

Такође, све важније постаје и ИТ право, где адвокат пружа савете фриленсерима и ИТ компанијама у вези са правима и обавезама дивелопера и наручиоца. Они такође пружају савете о политици приватности и заштити ауторских права и интелектуалне својине на интернету.

Међутим, како знати који је најбољи адвокат за ваше правне потребе? У наставку сазнајте шта треба да имате на уму при одабиру адвоката за вашу компанију.

Тражите адвоката са релевантним практичним искуством


Важан критеријум приликом одабира адвоката је одговарајући ниво искуства. Желите адвоката који је успешно решавао сличне проблеме као што је ваш. Претходни успеси у истој области повећавају вероватноћу да ће вам помоћи у решавању вашег проблема.

Године искуства, број предмета у одређеној области и претходни резултати су важни фактори које треба узети у обзир приликом процењивања адвокатског искуства.

Са искуством долази и боље познавање других релевантних личности укључених у процес, као и конкуренције и њиховог начина рада, што може бити од посебног значаја у судским поступцима. 

Стечене вештине, мудрост и перспектива у процени ризика могу бити битни у развијању победничке стратегије. Адвокат са низом претходних успеха такође доноси самопоуздање и одлучност у вођењу кроз све изазове и преокрете правног процеса.

 

Изаберите стручњака за решавање вашег проблема

Потребан вам је правник који има дубоко разумевање ситуације са којом се суочавате. У данашње време, већина правника се специјализује у одређеним гранама права, слично као што и лекари имају своје специјалности. Не бисте желели да вам кардиолог оперише бубрег, зар не?

Да бисте пронашли најбољег правника, прво морате одредити која врста правника је најбоље опремљена да реши ваше проблеме. У овој почетној фази, консултујте се са општим корпоративним правником или другим поузданим пословним саветником.

Када је реч о предузећима, пре свега вам је потребан правник специјализован за радно или корпоративно право.

Специјалиста ће имати најбоље информације у својој области и добро ће познавати специфичне стратегије које су применљиве на ваш проблем. Ово дубоко знање је од суштинског значаја, јер може бити пресудно за исход вашег случаја.

 

Одлични адвокати су врхунски комуникатори

Адвокати су плаћени да остваре комуникацију са супарницима и судијама у својим случајевима. Међутим, једнако је важно пронаћи адвоката који је способан да ефикасно комуницира с вама. Желите адвоката који разуме ваше бриге и редовно вас информише о развоју догађаја у вашем случају.

Најбољи адвокати поседују вештину комуникације која је организована и разумљива. Адвокат треба да процени да ли је најбоље да користи комуникацију лицем у лице или на неки други начин. Такође, адвокат треба да буде свестан да превише техничких детаља може бити сувишно и неисплативо.

Када треба да се донесе одлука или предузме акција, правни заступник би требало да сажето објасни опције које су вам на располагању. Поре тога, треба да вам предочи практичне и правне предности и недостатке различитих корака и других релевантних питања која ће утицати на вашу одлуку.

 

Изаберите адвоката с одговарајућим приступом вредностима ваше компаније

Различити адвокати имају различите личности и приступе према клијентима и решавању проблема. Важно је да пронађете адвоката који је не само професионалан и стручан, већ и усклађен са вашим приступом, стилом и личношћу.

Не би требало да потцењујете значај овог субјективног фактора, јер то може бити од огромне важности. Сарадња са адвокатом с којим имате добар однос и којем верујете да ће се бринути о свим питањима која могу утицати на ваше пословање, учиниће вам живот много лакшим.

При првом сусрету са адвокатом, препоручује се да пажљиво постављате питања која ће вам дати бољи увид и помоћи да лакше разумете њихове вредности и приступ. Такође, процените да ли вам се свиђа њихов начин рада, јер то је кључан фактор за успех ваше сарадње.

 

Најбољи адвокат оставља утисак професионалности

Професионализам се не своди само на личност. Он обухвата одређене објективне радње и понашања која разликују најбоље адвокате од осталих.

Од адвоката који испољавају професионализам можете очекивати да:

 

  • Поштују све релевантне законе и етичке кодексе.
  • Делују у вашем најбољем интересу.
  • Ефикасно и економично обављају свој посао, узимајући у обзир ваше ресурсе.
  • Редовно одговарају на све телефонске позиве и отворено комуницирају с вама.
  • Долазе на састанке добро припремљени и на време.
  • Поступају брзо и у складу с потребама.
  • Пружају савете о алтернативним начинима решавања спорова.

 

Адвокат треба да буде посвећен и предан заштити ваших најбољих интереса. Најбољи адвокати преузимају иницијативу у вези с вашим проблемом и посвећују се проналажењу решења која ће вам донети победу.

 

Размотрите цену адвокатских услуга при доношењу одлука

Законски прописане цене адвокатских услуга су једнаке у свим адвокатским канцеларијама. Начин плаћања и одређивање цена регулисани су адвокатском тарифом, коју је усвојила Адвокатска комора Србије.

Адвокатска тарифа разликује награду за рад адвоката од накнаде трошкова за рад. Осим наплате за ангажман на конкретном случају, адвокати имају право да наплате и све пратеће трошкове који су неопходни за обављање посла.

Иако су цене адвокатских услуга исте, неки адвокати вам могу предложити "скупљи правац" за решавање ваших проблема, без обзира што можда постоји једноставније решење.

Зато је препоручљиво да приликом првог састанка са адвокатом детаљно разговарате о свим главним и могућим пратећим трошковима. Ако је потребно, консултујте се са више адвоката пре доношења коначне одлуке.Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Када имате неки квар у кући или вам је потребан водоинсталатер али и било који други мајстор, тада ћете се сигурно суочити са проблемом мајстора који увек касне, не...


У пословном свету мобилна технологија непрестано мења начин на који обављамо своје послове. Једна од области у којој се ова промена посебно осећа је евиденција радног времена. С развојем...


Свакога дана на интернету се појави преко 500.000 нових сајтова. Број софтверских и дигиталних производа, игара и платформи које стварамо свакодневно је огроман, а најважније од свега, од кључног...


Србија је крајем марта представила пакет економских мера вредан 5 милијарди евра, ради ублажавања последница изазваних епидемијом коронавируса.


Остале новости из рубрике »
eposao - u1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА