eposao.info - vrh
Почетна страница > Новости

'Пословање након пандемије'

'Пословање након пандемије'
03.05.2020. год.
Србија је крајем марта представила пакет економских мера вредан 5 милијарди евра, ради ублажавања последница изазваних епидемијом коронавируса.

Влада Србије одлучила је да одложи плаћање пореза и доприноса на зараде за 2021.годину, биће укинут ПДВ за медицинску опрему, а биће додељена и новчана помоћ за иновације, као и исплата прва три минималца за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у износу од три минималне зараде.

У анкетама за предузетнике међу најчешћим предлозима за помоћ пословању су: давање предности роби малих домаћих произвођача у односу на увозну робу, подршка у промоцији и маркетингу, активно укључивање великих компанија у промоцију микро и малих предузећа у кризном периоду.

Управо зато се једна млада предузетница и новинарка сетила да своје ресурсе искористи као помоћ микро и малим предузећима и предузетницима. Наиме, Јована Шипчић уредница портала ЈоллyWоман је на својим друштвеним мрежама истакла да на свом порталу жели да рекламира предузећа и предузетнике којима би то значило, али и на сарадничким порталима.

Овој идеји се придружила и директорка Сектора за предузетништво у Привредној комори Србије Бранислава Симанић, па су осмислили заједничку акцију помоћи под називом “Како пословати након короне – Помозимо малим, оснажимо предузетнике након пандемије”.

Наиме, сва микро, мала предузећа и предузетници ће моћи да се пријаве за ову помоћ, а Привредна комора Србије заједно са Јованом Шипчић ће изабрати 5 од којих ће троје добити бизнис план и медијску промоцију, а две жене предузетнице ће добити маркетинг план и такође медијску промоцију од младе уреднице Јоване Шипчић до краја године.

Сви заинтересовани могу да се пријаве на мејлове preduzetnik@pks.rs или на info@jollymagazine.com

Госпођа Бранислава Симанић је истакла да ће Сектор за предузетништво увек подржати хумане акције младих предузетника и излазити у сусрет свим захтевима. Она је такође најавила и додатне мере помоћи и акције која су предузетници истакли као најбитније у наредном периоду.

Да је ова идеја дошла до великог броја људи говори чињеница да је Јована Шипчић изјавила да се до сада пријавило више стотина предузећа, али и да су идеју преузели медији из региона.

 

М. Н. 

Фото : Принтсктин 

Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Када имате неки квар у кући или вам је потребан водоинсталатер али и било који други мајстор, тада ћете се сигурно суочити са проблемом мајстора који увек касне, не...


У пословном свету мобилна технологија непрестано мења начин на који обављамо своје послове. Једна од области у којој се ова промена посебно осећа је евиденција радног времена. С развојем...


Савети и правне услуге су неопходне за сваку компанију која жели озбиљно да води своје пословање. Поред књиговође, адвокат је кључан члан тима, чија подршка вам је


Свакога дана на интернету се појави преко 500.000 нових сајтова. Број софтверских и дигиталних производа, игара и платформи које стварамо свакодневно је огроман, а најважније од свега, од кључног...


Остале новости из рубрике »
eposao - u1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА