eposao.info - vrh
Почетна страница > Новости

'Пословање након пандемије'

'Пословање након пандемије'
03.05.2020. год.
Србија је крајем марта представила пакет економских мера вредан 5 милијарди евра, ради ублажавања последница изазваних епидемијом коронавируса.

Влада Србије одлучила је да одложи плаћање пореза и доприноса на зараде за 2021.годину, биће укинут ПДВ за медицинску опрему, а биће додељена и новчана помоћ за иновације, као и исплата прва три минималца за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у износу од три минималне зараде.

У анкетама за предузетнике међу најчешћим предлозима за помоћ пословању су: давање предности роби малих домаћих произвођача у односу на увозну робу, подршка у промоцији и маркетингу, активно укључивање великих компанија у промоцију микро и малих предузећа у кризном периоду.

Управо зато се једна млада предузетница и новинарка сетила да своје ресурсе искористи као помоћ микро и малим предузећима и предузетницима. Наиме, Јована Шипчић уредница портала ЈоллyWоман је на својим друштвеним мрежама истакла да на свом порталу жели да рекламира предузећа и предузетнике којима би то значило, али и на сарадничким порталима.

Овој идеји се придружила и директорка Сектора за предузетништво у Привредној комори Србије Бранислава Симанић, па су осмислили заједничку акцију помоћи под називом “Како пословати након короне – Помозимо малим, оснажимо предузетнике након пандемије”.

Наиме, сва микро, мала предузећа и предузетници ће моћи да се пријаве за ову помоћ, а Привредна комора Србије заједно са Јованом Шипчић ће изабрати 5 од којих ће троје добити бизнис план и медијску промоцију, а две жене предузетнице ће добити маркетинг план и такође медијску промоцију од младе уреднице Јоване Шипчић до краја године.

Сви заинтересовани могу да се пријаве на мејлове preduzetnik@pks.rs или на info@jollymagazine.com

Госпођа Бранислава Симанић је истакла да ће Сектор за предузетништво увек подржати хумане акције младих предузетника и излазити у сусрет свим захтевима. Она је такође најавила и додатне мере помоћи и акције која су предузетници истакли као најбитније у наредном периоду.

Да је ова идеја дошла до великог броја људи говори чињеница да је Јована Шипчић изјавила да се до сада пријавило више стотина предузећа, али и да су идеју преузели медији из региона.

 

М. Н. 

Фото : Принтсктин 

Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ


Свакога дана на интернету се појави преко 500.000 нових сајтова. Број софтверских и дигиталних производа, игара и платформи које стварамо свакодневно је огроман, а најважније од свега, од кључног...

Овогодишњи конкурс за „NIS Calling“ студентску праксу отворен је до 26. фебруара 2020. године. Детаљним процесом селекције биће одабрано укупно 80 студената, а пракса ће се одвијати у три...


Један проценат супер-богате светске популације нагомилао је двоструко више богатства од осталих 90 процената, наводи се у недавно објављеном извештају светске хуманитарне организације "Оксфам".

Нема сумње да је дигитални маркетинг данас свеприсутан, а главни разлог за то је његова ефикасност и поузданост у онлајн промоцији фирми и у привлачењу пажње интернет корисника. Међутим,...


 Наиме, пре неколико дана кинески произвођач гума "Шангдонг Линглонг" најавио да ће у Зрењанину изградити фабрику вредну 994 милиона долара, а Србија је "у трци" за ову инвестицију успела...


Остале новости из рубрике »
eposao - u1
Истакнимо српске заставе

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА