Аутономја Санџака и издвајање Републике Српске из БиХ
Home page > Video

Video

Аутономја Санџака и издвајање Републике Српске из БиХ


22.11.2010. - У емисији 'Фаце то Фаце' угостили смо Џемаила Суљевића, председника Одбора за независност Санџака и Данета Чанковића, предсједника НВО 'Избор је наш' из Бање Луке, који су покушали али нису успели да поразговарају о интересантној теми - аутономији Санџака и могућем отцјепљењу РС -а.



Г. Суљевић је казао да је аутономија Санџака реалност, и да се она тражи на основу најбоље европске праксе регионализације. Санџак је европска и историјска регија, и аутономија се тражи не само за Бошњаке, него за све људе на овом подручју, казао је Суљевић.



Он је додао да је аутономија потребна јер је у Санџаку присутна дискриминација на економској, културној основи, непостојању инфраструктуре.

Уз ово присутна је асимилација Бошњака кроз образовни програм.



Дане Чанковић је изјавио како Република Српска значи слободу. Он је устврдио да ће доћи до отцјепљења и да ће она бити независна. Додао је и то да се Срби не слажу са аутономијом Санџака.



На крају емисије Дане Чанковић је уживо у програму честитао крсну славу Радовану Караџићу и његовој породици. Погледајте снимак овог интересантног дијалога.








1 2 3 4 5 6 7 8 9 10






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10