Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Penzioneri staju uz Ujedinjenu Srpsku

Penzioneri staju uz Ujedinjenu Srpsku
28.10.2020. god.

 

Đoko Tarana, koji se nalazi na koalicionoj listi Partije Ujedinjenih penzionera i Ujedinjene Srpske, a inače je predsjednik Gradskog odbora PUP u Trebinju, i Boško Banjac, predsjednik Penzionerske demokratske stranke, a nalazi se na listi Ujedinjene Srpske u Banjaluci, pokazuju da je Ujedinjena Srbska mudro i pragmatično svoj program usmjerila i na najstarije generacije.

Nije ni čudno što dr Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, stalno ističe da su penzioneri najodgovornija populacija u Srbskoj i hvali ih da, ne samo da su najredovnije platiše komunalnih usluga, već i da se najdisciplinovanije ponašaju i u doba pandemije, jer je jasno da ih, iako su najugroženiji, u zadnje vrijeme ima najmanje zaraženih i da najmanje opterećuju zdravstveni sistem u pandemiji.


Stevandić, pored toga, ističe da su potrebne dodatne olakšice i povlastice za banjsko liječenje i subvencije za lijekove penzionera u Republici Srbskoj, jer, kako kaže, sve što imamo oni su izgradili, a veliki broj je bio i u redovima Vojske Republike Srpske.

– Zrelost društva i njegov napredak mjere se standardom najstarije populacije i našim odnosom prema njima – navodi dr Nenad Stevandić.


  • Izvor
  • Tanjug
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas, na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, avion sa milion doza vakcine protiv koronavirusa kineske kompanije „Sinofarm“.

U Ukrajini je na snagu stupila zakonska odredba „O obezbeđivanju funkcionisanja ukrajinskog jezika kao državnog“, prema kojoj se čitav sektor usluga prebacuje na ukrajinski. Dakle, svi pr


Norveška je razočarana najavom Rusije o pokretanju procedura za povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu i planira da sa ostalim učesnicima razgovara o mogućnosti očuvanja Sporazuma, izjavila je za...

  Senator Aleksej Puškov je na Tviteru saopštio ko se, prema njegovom mišljenju, najviše kaje zbog 


Francuska žali zbog namere Ruske Federacije da se povuče iz Sporazuma o otvorenom nebu i nada se da će Moskva preispitati ovu odluku, rekao je portparol francuskog Ministarstva spoljnih...


Ostale novosti iz rubrike »