BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

RT: „Bili smo u dobrim odnosima s Hitlerom“: Bajden osudio Trampa zbog sastanka sa Kim Džong Unom, upoređujući Severnu Koreju sa nacističkom Nemačkom

RT: „Bili smo u dobrim odnosima s Hitlerom“: Bajden osudio Trampa zbog sastanka sa Kim Džong Unom, upoređujući Severnu Koreju sa nacističkom Nemačkom
23.10.2020. god.


Napalivši "dobar odnos" predsednika Donalda Trampa sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, Džo Bajden je zbunio gledaoce rasprave pozivajući se na "dobar odnos" između SAD-a i Adolfa Hitlera.

Nazvavši Kima „drugačijom vrstom momka“ tokom rasprave o Severnoj Koreji, Tramp je izneo njegovu sposobnost da razgovara sa kontroverznim liderom i rekao da je njegov građanski odnos sa njim pomogao dvema zemljama da izbegnu nuklearni rat.


"Nismo u ratu. Imamo dobar odnos ... Dobra veza sa liderima drugih zemalja je dobra stvar", rekao je Tramp tokom debate. Bajden je oštro kritikovao Trampa zbog sastanka sa Kimom, koga je nazvao „siledžijom“ pre nego što je Hitlera uključio u raspravu.

„To je kao da kažemo da smo imali dobar odnos sa Hitlerom pre nego što je on, zapravo, napao Evropu“, odgovorio je Bajden, pre nego što se ispravio rekavši, „ostatak Evrope“.


Ta korekcija je, međutim, ostala u senci u poređenju sa pominjanja Hitlera zbog čega su mnogi na društvenim mrežama počeli da se češkaju po glavi.

„Nema poređenja. On gubi utisak o stvarnosti “, napisao je autor Metju Betli.

„Koju istorijsku knjigu čita?“, upitala je voditeljka Dženet Paršal.

„Kada je predsednik Ruzvelt imao dobar odnos sa Hitlerom?“ dodao je novinar Majkl Grejem.


Upitan kakav bi bio njegov odnos s Kimom kada bi bio izabran za predsednika, Bajden je rekao da bi odbio da se sastane s njim ukoliko „Korejsko poluostrvo“ ne postane „zona bez nuklearki“.

Izvor: Vostok / RT


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © KCNA via REUTERS/Gamma-Rapho via Getty Images / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija računa da iskoristi pet godina na koliko će biti produžen Sporazum o strateškom ofanzivnom naoružanju za pokretanje intenzivnog dijaloga sa SAD o budućoj kontroli naoružanja, izjavio je zamenik...


"Sankcije su nam zapravo pomogle da stanemo na noge. Želimo saradnju sa svetom, ali ne želimo da zavisimo od njega."

Predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu spoljnih poslova Rusije da obavi  pregovore sa SAD o zaključenju ugovora o produženju Sporazuma o smanjenju ofanzivnog naoružanja.


Među spoljnopolitičkim prioritetima nove američke administracije je i Zapadni Balkan, rečeno je u telefonskou razgovoru predsednika SAD Džozefa Bajdena i nemačke kancelarke Angele Merkel.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je doneta odluka da svi punoletni građani Srbije u maju dobiju 30 evra i po 30 evra u novembru.


Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, izjavio je da je zadovoljan odzivom građana na vakcinaciju i naglasio da je bitno da se nose maske dok se čeka u redu...


Ostale novosti iz rubrike »