BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Peskov: Rusija se nada da će biti nastavljeni kontakti sa SAD o strateškom ofanzivnom naoružanju

Peskov: Rusija se nada da će biti nastavljeni kontakti sa SAD o strateškom ofanzivnom naoružanju
21.10.2020. god.


Rusija se nada da će biti nastavljeni kontakti sa SAD o strateškom ofanzivnom naoružanju, bez obzira što je Vašington odbio ruski predlog o produženju START 3, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


„Nadamo se da će, u svakom slučaju, kontakti sa američkom stranom biti nastavljeni“, izjavio je portparol predsednika Vladimira Putina.

„Kao što je predsednik govorio, produženje sporazuma bi nam omogućilo da dobijemo na vremenu, dobijemo 12 meseci za suštinske i ozbiljne pregovore, jer lišavajući naše dve države, kao i ceo svet, dokumenta koji je trenutno glavni kamen temeljac opšte svetske stabilnosti i strateške bezbednosti. To bi imalo veoma štetne posledice“, ukazao je Peskov.

„Naravno, mi bismo više voleli da čujemo spremnost naših američkih partnera da produže ovaj dokument“, naglasio je on.

Savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O'Brajan saopštio je ranije da predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o produžavanju Sporazuma o smanjenju i ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) na godinu dana bez preduslova, ali bez zamrzavanja određenog broja nuklearnih bojevih glava, "nije opcija za rešavanje tog pitanja".


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je, na Tviteru, da je potpisao Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine.


Predsednik Vladimir Putin, u kontekstu subotnjih neodobrenih protesta u Ruskoj Federaciji, podsetio je na primer nereda u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se učesnicima zauzimanja Kapitola preti kaznama od 15...

U Hali 3 Beogradskog sajma danas je otvoren još jedan punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa, koji ima 24 kabine za lekarske preglede i 28 kabina za vakcinaciju.


Zamenik ministra spoljnih poslova, Sergej Rjabkov je izrazio protest američkom ambasadoru u Rusiji Džonu Salivenu zbog komentara američke ambasade o mitinzima podrške ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je da Kijev podržava pozive za puštanje Alekseja Navaljnog, budući da je on "neprijatelj" predsednika Vladimira Putina.   Ranije je Ministarstvo spoljnih poslov


Članovi Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) na otvaranju zimskog zasedanja nisu potvrdili akreditiv ruske delegacije. Šef ukrajinske delegacije, Marija Mezenceva, predložila je da se u osnovi ospore


Ostale novosti iz rubrike »