Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Jermenija: Eskalacija situacije na južnom pravcu

Jermenija: Eskalacija situacije na južnom pravcu
18.10.2020. god.


U južnom pravcu jedinice Odbrambenih snaga Nagorno Karabaha pogođena su četiri tenka, saopštila je portparol Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan.

„U južnom delu Arcah-azerbejdžanske zone sukoba neprijatelj koristi veliki broj dronova i artiljerije“, dodala je ona.

"Tokom noći u Arcah-azerbejdžanskoj zoni sukoba, generalno, održan je humanitarni prekid vatre, osim za period od 00:04 do 02:45 u severnom pravcu i od 02:20 do 02:45 u južnom smeru, kada su neprijateljske snage koristile i rakete i artiljeriju.", dodaje se u saopštenju.
 
"Ujutro oko 07:20, nakon aktivne artiljerijske vatre, azerbejdžanske oružane snage napale su u južnom pravcu. Ima žrtava na obe strane.
Čitava odgovornost za eskalaciju situacije na liniji fronta pada na vojno-političko rukovodstvo Azerbejdžana."


Čitajte više na Sukob u Nagorno-Karabahu - pregled situacije

 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: 1lurer.am/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U okviru svoje prve radne posjete opštini Berane, predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, obišao je manastir Đurđevi Stupovi i tom prilikom susreo se sa Njegovim preosveštenstvom, Episkopom budimljansko-nikšićkim,...


Teheran je poslao notu Sjedinjenim Američkim Državama u kojoj je upozorio na posledice ugnjetavanja iranskih diplomata, navodi se u saopštenju portparola Ministarstva spoljnih poslova Irana, Saida Hatibzadea.

Borbena dežurstva znatno će povećati zonu kontrole vazdušnog prostora iznad Severnog morskog puta


Teheran je započeo svoju najnoviju ratnu igru duboko u iranskoj pustinji, predstavljajući rakete zemlja-vazduh i najsavremeniju tehnologiju bespilotnih letelica. U petak su se iz Ira

U utorak u Srbiju stiže još 250.000 doza ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da ta zemlja još uvijek nije dobila dokaze da je ikonu poklonjenu ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu u Sarajevu posljednji vlasnik stekao...


Ostale novosti iz rubrike »