BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Čižov: EU nije iznela bilo kakve dokaze ili objašnjenja zbog čega su uopšte uvedene sankcije protiv Rusije

Čižov: EU nije iznela bilo kakve dokaze ili objašnjenja zbog čega su uopšte uvedene sankcije protiv Rusije
18.10.2020. god.


Stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov izjavio je da će ruskom predstavništvu pri EU biti daleko teže da funkcioniše nakon što je Brisel uveo Moskvi sankcije zbog situacije oko opozicionara Alekseja Navaljnog.


Kako je rekao, odluka da EU uopšte uvede sankcije Rusiji zbog slučaja Navaljnog opravdalo je svu zabrinutost da su odnosi Moskve i Brisela u poslednje vreme dotakli apsolutno dno.

„Uprkos tome što će situacija za nas u predstavništvu postati daleko komplikovanija, nastojaćemo da nastavimo da gradimo dobre odnose sa EU na osnovu uzajamnog poštovanja i poštujući interese Rusije“, naglasio je on.

Čižov je takođe rekao i da je prilikom donošenja odluke unutar same EU po pitanju antiruskih sankcija zbog Navaljnog bilo nesuglasica i da to rešenje nije doneto jednoglasno.

„Nije slučajno što su mediji prvobitno objavili informaciju da će sankcije obuhvatiti devet državljana Ruske Federacije, da bi se potom ta brojka nekakvim čudom smanjila na šest“, dodao je on.

Čižov je takođe ocenio i da EU nije iznela bilo kakve dokaze ili objašnjenja zbog čega su uopšte uvedene sankcije protiv Rusije.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Vladimir Sergeev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kina pozdravlja sporazum Rusije i Sjedinjenih Američkih Država o produženju Sporazuma o smanjenjeu strateškog ofanzivnog naoružanja, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, Žao Lidžian na pres konferenciji.


Rusija računa da iskoristi pet godina na koliko će biti produžen Sporazum o strateškom ofanzivnom naoružanju za pokretanje intenzivnog dijaloga sa SAD o budućoj kontroli naoružanja, izjavio je zamenik...

"Sankcije su nam zapravo pomogle da stanemo na noge. Želimo saradnju sa svetom, ali ne želimo da zavisimo od njega."


Predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu spoljnih poslova Rusije da obavi  pregovore sa SAD o zaključenju ugovora o produženju Sporazuma o smanjenju ofanzivnog naoružanja.

Među spoljnopolitičkim prioritetima nove američke administracije je i Zapadni Balkan, rečeno je u telefonskou razgovoru predsednika SAD Džozefa Bajdena i nemačke kancelarke Angele Merkel.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je doneta odluka da svi punoletni građani Srbije u maju dobiju 30 evra i po 30 evra u novembru.


Ostale novosti iz rubrike »