BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„Dobio sam jasna uverenja da će Rusija i ODKB ispuniti svoje obaveze prema Jermeniji ukoliko se situacija u regionu pogorša“

„Dobio sam jasna uverenja da će Rusija i ODKB ispuniti svoje obaveze prema Jermeniji ukoliko se situacija u regionu pogorša“
16.10.2020. god.


Francsuka i SAD su dužne da podrže napore Rusije kako bi se konflikt u Nagorno-Karabahu rešio, izjavio je premijer Jermenije Nikol Pašinjan.


On je takođe rekao i da smatra da bi Rusija trebalo da odigra još važniju ulogu po pitanju stabilizacije mira u regionu Nagorno-Karabaha budući da je jedna od predsedavajućih u Minskoj grupi OEBS-a po tom pitanju.

„Dobio sam jasna uverenja da će Rusija i ODKB ispuniti svoje obaveze prema Jermeniji ukoliko se situacija u regionu pogorša“, istakao je Pašinjan.

 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Sputnik / Asatur Esaяnc/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kina pozdravlja sporazum Rusije i Sjedinjenih Američkih Država o produženju Sporazuma o smanjenjeu strateškog ofanzivnog naoružanja, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, Žao Lidžian na pres konferenciji.


Rusija računa da iskoristi pet godina na koliko će biti produžen Sporazum o strateškom ofanzivnom naoružanju za pokretanje intenzivnog dijaloga sa SAD o budućoj kontroli naoružanja, izjavio je zamenik...

"Sankcije su nam zapravo pomogle da stanemo na noge. Želimo saradnju sa svetom, ali ne želimo da zavisimo od njega."


Predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu spoljnih poslova Rusije da obavi  pregovore sa SAD o zaključenju ugovora o produženju Sporazuma o smanjenju ofanzivnog naoružanja.

Među spoljnopolitičkim prioritetima nove američke administracije je i Zapadni Balkan, rečeno je u telefonskou razgovoru predsednika SAD Džozefa Bajdena i nemačke kancelarke Angele Merkel.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je doneta odluka da svi punoletni građani Srbije u maju dobiju 30 evra i po 30 evra u novembru.


Ostale novosti iz rubrike »