BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Obraćanje jermenskog premijera naciji: Njihova ključna meta je jermenska nacija, postavili su sebi zadatak da dovrše genocid nad Jermenima

Obraćanje jermenskog premijera naciji: Njihova ključna meta je jermenska nacija, postavili su sebi zadatak da dovrše genocid nad Jermenima
03.10.2020. god.
Obraćanje jermenskog premijera naciji prenosimo u celosti


Dragi narode,


Ponosni građani Republike Jermenije,


Ponosni građani Republike Artsah (Nagorno-Karabah),


Ponosni Jermeni iz dijaspore,

 


Već nedelju dana jermenska nacija u Artsahu i u Jermeniji odupire se terorističkoj ofanzivi koju su pokrenuli Azerbejdžan i Turska. Razmere ofanzive su bez presedana. Neprijatelj napada takvim razmerama da se, prema rečima vojnih stručnjaka, tokom 21. to dešavalo veoma retko u bilo kojem delu sveta ili u bilo kojoj zoni sukoba. Stotine tenkova, oklopnih vozila, hiljade projektila, nekoliko desetina aviona, stotine bespilotnih letelica i desetine hiljada pešadije gađaju jedinice Odbrambene vojske Arstaha duž linije kontakta.

Naša analiza je pokazala da između 150 i 200 azerbejdžanskih vojnika napada jedno odelenje Odbrambene vojske Arstaha. A takvi napadi se nekoliko puta tokom dana ponavljaju u pratnji raketa, artiljerije, oklopnih vozila, letelica i dronova. Naši vojnici svedoče da su sirijski plaćenici i teroristi, specijalne jedinice turskih oružanih snaga raspoređene na terenu zajedno sa vojnim jedinicama Oružanih snaga Azerbejdžana.

Azerbejdžanskim vojnim operacijama rukovodi 150 visokih turskih oficira. Ovaj opis sam po sebi pokazuje da se na prvoj liniji vode intenzivne borbe.

Već više od nedelju dana Odbrambena vojska Arstaha i hiljade Jermena učestvuju u borbi za život i smrt za svetu zemlju Arstah. Do sada već imamo značajne ljudske gubitke, kako vojne, tako i civilne, veliki broj vojne opreme više nije upotrebljiv, ali protivnik još uvek nije uspeo da reši nijedno svoje strateško pitanje.

Budnost kojom se naši vojnici, oficiri, generali i veterani opiru zločinačkim napadima je neverovatna. Naši vojnici i dobrovoljci ne štede ništa i pokazuju neverovatne primere junaštva. Uništeno je na stotine oklopnih vozila Azarbejdžanaca, desetine helikoptera i aviona, stotine bespilotnih letelica, a njihovi ljudski gubici premašuju nekoliko hiljada.

Intenzivne borbe se nastavljaju svom linijom kontakta. Na nekim lokacijama trupe Odbrambene vojske Arstaha nalaze se na teškim položajima, a na drugima kontrolišu situaciju.

Dragi naši sunarodnici, braćo i sestre,

Pred nama je sudbonosno poglavlje naše istorije. Cilj azerbejdžansko-turskih bandita nije rešavanje vojnog ili vojno-političkog zadatka. Oni nisu ovde da bi se bavili Karabahom ili pitanjem Karabaha. Oni nisu došli sa ciljem da zauzmu teritorije, sela, gradove. Njihova ključna meta je jermenska nacija. Njihov cilj je da nastave sa svojom genocidnom politikom. I postavili su sebi zadatak da dovrše genocid nad Jermenima.

Ali želim sada da kažem da Jermenac, državljanin Republike Jermenije, državljanin Republike Artsah nije večiti putnik na putu za Der Zor. Danas smo više nego ikad povezani sa svojim identitetom i domovinom kroz nepokolebljivo uverenje da štitimo svoja prava.

U to sam se uverio sinoć dok sam razgovarao telefonom sa komandantima i oficirima Odbrambene vojske Arstaha. Rekao sam im da ih volim, da sam ponosan na njih, da se klanjam njihovom junaštvu i hrabrosti. Rekao sam im da je jermenska nacija uvek bila sklona pobedi i da neće trpeti drugu sudbinu.

Pobeda i jedina pobeda je kraj koji vidimo na kraju ove borbe. Danas, pre nekoliko sati, Odbrambena vojska Arstaha pokrenula je snažnu kontraofanzivu i zabeležila značajan napredak i uništila nekoliko specijalnih jedinica Azerbejdžana. Bez obzira koliko je tamo bilo raspoređeno plaćenika, azerbejdžanska strana ne može da se takmiči sa jermenskom voljom da pobedi i živi. Zajedničkim snagama slomićemo kičmu protivnika, tako više nikada ne bude mogao da podgne svoje ubilačke ruke na nas, tako da njegov krvavi pogled nikada ne bi mogao pasti na naš narod.

Dragi narode,

Ponosni građani Republike Jermenije,

Ponosni građani Republike Artsah,

Ponosni Jermeni iz dijaspore,

Ovo je novi Sardarapat i svi bismo trebali biti spremni da se posvetimo jednoj misiji koju nazivamo konačnom pobedom. Svako od nas mora biti spreman da bude na čelu te pobede. Mi ćemo pobediti! Sigurni smo da ćemo pobediti! Budite uvereni da će pobeda biti na našoj strani!

Živela sloboda!

Živela Republika Jermenija!

Volite živeti Republiku Artsah!

Živela naša deca koja će živeti u slobodnoj i srećnoj Jermeniji!

Slava našim palim junacima!

Slava pobjedničkoj jermenskoj vojsci!  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © saйt Premьer-ministra Respubliki Armeniя/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Vladimir Putin preporučio je Državnoj dumi da pripremi za razmatranje na prolećnom zasedanju nacrt zakona kojim se zabranjuje javno identifikovanje uloge SSSR-a i nacističke Nemačke, navodi se na...


Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev razgovarao je telefonom sa pomoćnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja i razvoju saradnje dveju...

  Stručnjaci su započeli rad na produženju Sporazuma o stratšekom ofantivnom naoružanju (START 3)., saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u eteru TV kanala "Rusija 24".


Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je, na Tviteru, da je potpisao Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine.

Predsednik Vladimir Putin, u kontekstu subotnjih neodobrenih protesta u Ruskoj Federaciji, podsetio je na primer nereda u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se učesnicima zauzimanja Kapitola preti kaznama od 15...


U Hali 3 Beogradskog sajma danas je otvoren još jedan punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa, koji ima 24 kabine za lekarske preglede i 28 kabina za vakcinaciju.


Ostale novosti iz rubrike »