BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„Pozivamo međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost Nagorno-Karabaha“

03.10.2020. god.


Ministarstvo spoljnih poslova Nagorno-Karabaha pozvalo je međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost Republike u svetlu pogoršanja situacije u regionu.

„Pozivamo međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost Nagorno-Karabaha kako bi se građanima zemlje obezbedila prava na život i miran razvoj. U trenutnim uslovima međunarodno priznanje Arcaha je jedini efikasan mehanizam za uspostavljanje mira i bezbednosti u regionu“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo takođe pozdravlja napore lidera zemalja-kopredsedavajućih Minskom grupom OEBS-a i međunarodne zajednice „koji su uglavnom usmereni na hitan prekid oružane agresije Azerbejdžana i deeskalaciju napetosti“.

„Sve zahteve i pozive međunarodne zajednice cinično odbacuje trojni savez Turske, Azerbejdžana i terorističkih organizacija“, navodi se u saopštenju.


Takođe se navodi da je „veliki oružani napad“ Azerbejdžana praćen „ozbiljnim kršenjem međunarodnog humanitarnog prava, kao i zakona i običaja primenjivanih tokom oružanih sukoba“.

Ministarstvo navodi da „azerbejdžansko-turske oružane formacije namerno granatiraju gradove, sela i civilne objekte“, istakavši da „među civilima ima mnogo žrtava“.

Čitajte više na Sukob u Nagorno-Karabahu - pregled situacije


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Ilья Pitalev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev razgovarao je telefonom sa pomoćnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja i razvoju saradnje dveju...


  Stručnjaci su započeli rad na produženju Sporazuma o stratšekom ofantivnom naoružanju (START 3)., saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u eteru TV kanala "Rusija 24".

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je, na Tviteru, da je potpisao Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine.


Predsednik Vladimir Putin, u kontekstu subotnjih neodobrenih protesta u Ruskoj Federaciji, podsetio je na primer nereda u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se učesnicima zauzimanja Kapitola preti kaznama od 15...

U Hali 3 Beogradskog sajma danas je otvoren još jedan punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa, koji ima 24 kabine za lekarske preglede i 28 kabina za vakcinaciju.


Zamenik ministra spoljnih poslova, Sergej Rjabkov je izrazio protest američkom ambasadoru u Rusiji Džonu Salivenu zbog komentara američke ambasade o mitinzima podrške ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom.


Ostale novosti iz rubrike »