Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

SAD uvode sankcije protiv Ministarstva odbrane Irana i predsednika Venecuele

SAD uvode sankcije protiv Ministarstva odbrane Irana i predsednika Venecuele
22.09.2020. god.


SAD uvode sankcije protiv Ministarstva odbrane Irana, kao i protiv predsednika Venecuele Nikolasa Madura zbog saradnje sa Iranom, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo.


On je saopštio da je predsednik SAD potpisao ukaz prema kome će Amerika uvesti jednostrane sankcije protiv Irana, a takođe će obnoviti embargo UN na oružje Teheranu.

„Danas preduzimam prvi korak u skladu sa tim ukazom, uvodim sankcije protiv Ministarstva odbrane Irana i logističkih jedinica Oružanih snaga Irana“, rekao je Pompeo.

Takođe je saopštio da se sankcije uvode protiv „iranske odbrambene industrije i njenog rukovodioca“.

Pored toga, Ministarstvo trgovine SAD dodaje na spisak pet iranskih naučnika zbog saradnje na iranskom nuklearnom programu.

Na sankcioni spisak se dodaje i predsednik Venecuele.

„Takođe uvodimo sankcije protiv bivšeg predsednika Venecuele Nikolasa Madura zbog veza sa Iranom“, rekao je Pompeo.

Prema njegovim rečima, „iranske vlasti su skoro dve godine sarađivale sa nezakonitim režimom Venecuele kako bi zaobišle embargo Ujedinjenih nacija Iranu na oružje“.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iz Kine je stigao novi virus ali ovog puta - za računare.  


Ukidanje kontrole ruske vojske nad skladištima municije u Pridnjestrovlju preti ozbiljnim incidentima, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon sastanka Ministarskog saveta ODKB-a. Podsetio

Moramo da razvijemo sopstvene mehanizme plaćanja, nezavisne od Zapada, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov komentarišući pretnje da će Belorusija biti isključe iz sistema SVIFT. &


Mandatar Zdravko Krivokapić sutra će u crnogorskom parlamentu obrazložiti program i personalni sastav nove Vlade, prenosi RTCG

Od petka, 4. decembra, stupaju na snagu nove mere – ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti, među kojima i tržni centri, moći će da rade samo do 17 sati...


Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 22.837 osoba, od kojih je 7.999 nalaza pozitivno na koronavirus.


Ostale novosti iz rubrike »