Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Klincevič: Varšava trenutno zauzeta pokušajem da predstavi Moskvu u ružnom svetlu kako bi izvukla neku korist

Klincevič: Varšava trenutno zauzeta pokušajem da predstavi Moskvu u ružnom svetlu kako bi izvukla neku korist
04.08.2020. god.


Član Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič izjavio je da mržnja Poljaka prema Rusiji potiče od njihovog mentaliteta.


Komentarišući izjave poljskih vlasti da im se ne sviđa projekat izgradnje gasovoda „Severni tok 2“, Klincevič je za radio „Govori Moskva“ rekao da je Varšava trenutno zauzeta pokušajem da predstavi Moskvu u ružnom svetlu kako bi izvukla neku korist.

„Poljska danas stavlja na raspolaganje vojne baze, sve vreme navodeći da postoji pretnja od Rusije kako bi dobila neke dividende“, objasnio je Klincevič.

On je takođe naglasio da su se Poljaci neprestano borili za rusku krunu i nisu se ponašali baš najbolje.
 
Ranije je poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio je da u Poljskoj nema jakih antiruskih osećanja, ali da se Varšavi ne sviđaju projekti poput „Severnog toka 2“. Prema njegovim rečima, evropskim novcem za gasovod sponzorisaće se rusko oružje, a sam projekat će odseći Ukrajinu od isporuka gasa u Evropu, a posle će sa tom zemljom moći da se uradi „šta god se poželi“.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Vladimir Trefilov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Zbog velikog broja lažnih vesti na društvenim mrežama, Twitter se odlučio da natera korisnike da pročitaju članke i likove sa vestima pre nego ih podele.    Za sada će ova


Na poziv gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača, Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza posetio je ovaj grad kako bi sa predstavnicima Gradske uprave, Sportskog saveza i ruk

 U Medijskom skloništu u Vranju održana  je promocija knjige „Oči u oči sa političkom korupci


 Narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević (SNS) izabrana je danas za Predsednicu Skupštinskog odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Peking je saopštio da će preduzeti odgovarajuće mere u znak odmazde protiv odluke Vašingtona da prisili nekoliko kineskih novinskih organizacija da se registruju kao strane misije koje deluju u...


Turska može poslati svoje vojnike u Karabah, ako Azerbejdžan to zatraži, izjavio je potpredsednik Turske Fuat Oktaj u intervjuu Si-En-En Turk.


Ostale novosti iz rubrike »