Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Puškov: SAD pretvaraju Poljsku u vojno uporište na istoku Evrope protiv Rusije

Puškov: SAD pretvaraju Poljsku u vojno uporište na istoku Evrope protiv Rusije
04.08.2020. god.


Poljska se pretvara u vojnu podršku Sjedinjenih Američkih Država na istoku Evrope, izjavio je senator Aleksej, komentarišući odluku Vašingtona da pošalje u tu zemlju dodatnih hiljadu američkih vojnika.


„To je bilo za očekivati. Poljsku pretvaraju u američku vojnu podršku na istoku Evrope, naravno, protiv Rusije. To je bila zamisao Zbignjeva Bžežinskog i ona se ostvaruje. Poljska elita, opsednuta je antiruskim kompleksima, van svake sumnje likuje“, saopštio je Puškov.

On je istakao da ga ne bi iznenadilo da Amerikanci, nakon prebacivanja vojnika iz Nemačke u Poljsku, prebace i američke avionske bombe.

„O tome je već govorila ambasador SAD u Varšavi Mosbaher. Nju je tada Amerika dezavusiala – kažu, pogrešila je i generalno ne razume dobro ono o čemu priča. Varšava je saopštila da nema takvih planova. Međutim, ona se verovatno izletela zbog nepromišljenosti ili naprotiv, ispričala namerno, kao prvi 'probni balon', budući scenario razvoja događaja: premestiti američke atomske bombe iz Nemačke, koja nije oduševljena njima, u Poljsku, koja će ih dočekati radosno“, rekao je senator.

„Druga je stvar koliko je to potrebno i korisno za Poljsku kao zemlju, da se pretvori u najnaprednije uporište Amerike u Istočnoj Evropi. Poljska elita će zadovoljiti svoje ambicije, ali bezbednost Poljske, kojoj niko ionako ne preti, to neće ojačati, već će, naprotiv, ozbiljno potkopati“, zaključio je senator.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © TASS / Andreй Mahonin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U jeku predsedničke kampanje u SAD - izbori su, podsetimo, 3. novembra - stiže i vest da se na meti hakera našao i sam Predsednik SAD Donald Tramp.   Naime, Holandski...


Narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević (SNS) najavila je formiranje novog Ministarstva u novoj Vladi Srbije.  

Moskovski istraživački institut uključen u razvoj raketa sistema PVO S-300 stavljen je na crnu listu Ministarstva finansija SAD zbog navodnih „veza“ sa malverom koji se koristi „protiv američkih partnera...


Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je 85 odsto novozaraženih u poslednjih nedelju dana u starosnoj grupi do...

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 8.209 osoba, od kojih je 579 nalaza pozitivno na koronavirus.


Vojno zdravstvo je dalo, i daje ogroman doprinos u borbi protiv kovida, ali ne bi bilo tako spremno i uspešno da na njegovom razvoju i jačanju nismo radili svih...


Ostale novosti iz rubrike »