Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

London: Rusija za Veliku Britaniju predstavlja značajnu pretnju

London: Rusija za Veliku Britaniju predstavlja značajnu pretnju
31.07.2020. god.


Britanski ministar za pitanja odbrane Anabel Goldi izjavila je da Rusija za Veliku Britaniju predstavlja „značajnu pretnju, posebno nakon govora ruskog lidera Vladimira Putina da će ruska mornarica biti ojačana sa 40 novih brodova".

Kako je istakla, praćenje i reagovanje na sve te "pretnje" predstavlja jedan od najviših prioriteta Ministarstva odbrane Velike Britanije.


„Pomno pratimo sve tehnološke napretke Rusije, razvoj njene mornarice i donosimo adekvatne zaključke“, dodala je ona.


Ona je takođe rekla da Velika Britanija konstantno osenjuje i meri napore Rusije po pitanju modernizacije vojno-pomorskog potencijala, kako bi se "osigurala bezbednost" regiona, pre svega Baltičkog i Severnog mora.

 


  • Izvor
  • Tanjug
  • Parada Severne flote Rusije, foto: © RIA Novosti / Aleksandr Galьperin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Zbog velikog broja lažnih vesti na društvenim mrežama, Twitter se odlučio da natera korisnike da pročitaju članke i likove sa vestima pre nego ih podele.    Za sada će ova


Na poziv gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača, Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza posetio je ovaj grad kako bi sa predstavnicima Gradske uprave, Sportskog saveza i ruk

 U Medijskom skloništu u Vranju održana  je promocija knjige „Oči u oči sa političkom korupci


 Narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević (SNS) izabrana je danas za Predsednicu Skupštinskog odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Peking je saopštio da će preduzeti odgovarajuće mere u znak odmazde protiv odluke Vašingtona da prisili nekoliko kineskih novinskih organizacija da se registruju kao strane misije koje deluju u...


Turska može poslati svoje vojnike u Karabah, ako Azerbejdžan to zatraži, izjavio je potpredsednik Turske Fuat Oktaj u intervjuu Si-En-En Turk.


Ostale novosti iz rubrike »