Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Kina zvanično preuzela konzulat SAD-a u Čengduu nakon što je osoblje spustilo zastavu i napustilo objekat

RT: Kina zvanično preuzela konzulat SAD-a u Čengduu nakon što je osoblje spustilo zastavu i napustilo objekat
27.07.2020. god.


Američka zastava je spuštena nakon što je američko osoblje napustilo Generalni konzulat SAD-a u Čengdu-u, posle naredbe Pekinga Vašingtonu da zatvori diplomatsku kancelariju kao recipročan odgovor na zatvaranje kineskog konzulata u Houstonu.

"U 10 sati 27. jula, na zahtev kineske strane, generalni konzulat SAD-a u Čengduu je zatvoren", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine.


Nakon što je američko osoblje napustilo prostorije, kineske vlasti su "ušle kroz prednji ulaz i preuzele ga", saopštilo je Ministarstvo.


Kineski mediji objavili su video snimke spuštene američke zastave oko 6:18 sati po lokalnom vremenu, kako se približavao rok za napuštanje ambasade.

Drugi snimak pokazauje kako američko osoblje napušta konzulat pod jakim obezbeđenjem.

Peking je zatvaranje konzulata nazvao "legitimnim i neophodnim odgovorom" na "nerazumne radnje" Vašingtona u vezi sa zatvaranjem kineskog diplomatskog predstavništva u Hjustonu u Teksasu.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Reuters / Thomas Peter / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Zbog velikog broja lažnih vesti na društvenim mrežama, Twitter se odlučio da natera korisnike da pročitaju članke i likove sa vestima pre nego ih podele.    Za sada će ova


Na poziv gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača, Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza posetio je ovaj grad kako bi sa predstavnicima Gradske uprave, Sportskog saveza i ruk

 U Medijskom skloništu u Vranju održana  je promocija knjige „Oči u oči sa političkom korupci


 Narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević (SNS) izabrana je danas za Predsednicu Skupštinskog odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Peking je saopštio da će preduzeti odgovarajuće mere u znak odmazde protiv odluke Vašingtona da prisili nekoliko kineskih novinskih organizacija da se registruju kao strane misije koje deluju u...


Turska može poslati svoje vojnike u Karabah, ako Azerbejdžan to zatraži, izjavio je potpredsednik Turske Fuat Oktaj u intervjuu Si-En-En Turk.


Ostale novosti iz rubrike »