Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Podgorica: Navikli smo na uobičajene jadikovke nad sudbinom kninskih Srba upravo

Podgorica: Navikli smo na uobičajene jadikovke nad sudbinom kninskih Srba upravo
25.07.2020. god.
Saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore

"Regionalna javnost je još jednom bila u prilici da svjedoči pokušaju ministra spoljnih poslova Srbije da komentariše svaki potez i svaku izjavu zvaničnika i institucija u zemljama regiona, ukoliko se oni ne uklapaju u njegov politički i vrijednosni svjetonazor.

Već smo, iz godine u godinu, navikli na uobičajene jadikovke nad sudbinom kninskih Srba upravo od onih koji su im, u to vrijeme, takvu sudbinu i pripremili, a u čemu je sadašnji šef srbijanske diplomatije imao svoju ulogu.

Međutim, ovdje nije riječ o tome, već o predstojećim izborima u Crnoj Gori, pa je "zgodno" na krajnje nepriličan način napasti i u jednoj rečenici vrijeđati čak dvije susjedne države. Rječnik koji se koristi, osim političke promašenosti, takođe je, i ne po prvi put, jedinstven doprinos antologiji diplomatskog neukusa.

Jasno je da Dačić ovakvim nacionalističkim izjavama optira da se svojim dosadašnjim koalicionim partnerima i ideološkim istomišljenicima, preporuči za još jedan mandat, čime je opet srbijanska vanjska politika postala talac unutrašnjih previranja i političkih kalkulacija."
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović, foto: © mvp.gov.me/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Trenutno sam jako opasan čovjek za Republiku Srpsku i za ruske investitore jer imam mnogo informacija. Prijete mi ubistvom, jer znam imena, datume, šta se prodavalo, kome se prodavalo,...


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom , a sve

Rusija će u Ujedinjenim nacijama pokrenuti pitanje američkih pretenzija na Mesečeve resurse, prenose RIA Novosti saopštenje „Roskosmosa“.


Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da će Kina preduzeti recipročne kontramere protiv šest američkih medijskih kompanija nakon što su SAD šest kineskih medija označile kao „strane misije“.


Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić uputio je sinoć pismo predstavnicima vladajuće većine u kome traži da mu dostave imena kandidata za ministre, i to u resorima koji...


Ostale novosti iz rubrike »