Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Desetine hiljada jedinica tehnike, stotine aviona i brodova na vanrednim manevrima Oružanih snaga Rusije

Desetine hiljada jedinica tehnike, stotine aviona i brodova na vanrednim manevrima Oružanih snaga Rusije
18.07.2020. god.


Kao deo iznenadne provere bojeve gotovosti snaga u Moskovskoj oblasti, više od šest hiljada vojnika Tamanske motorizovane divizije Prve gardijske tenkovske armije podignuto je u pripravnost. U Alabinu, gde se takođe vrše manevri, amgažovano je 600 jedinica thnike: tenkovi T-72B3, oklopni transporteri, haubice, borbena vozila pešadije i teški VBR-ovi "Solcenpek".

Marinci Kaspijske flotile takođe su zauzeli svoje vatrene položaje na planini Adanak u Dagestanu. Prema planu za proveru gotovosti, oni će dejstvovati iz VBR-a "Grad", haubica i modernizovanih minobacačkih sistema "Sani".



Transportni avioni Il-76 prebacuju snage i vojnu opremu iz Tverske oblasti na aerodrome Južnog vojnog okruga, a u blizini Volgograda, 150 aviona i helikoptera operativno-taktičke, bombarderske i armijske avijacije Četvrte armije RV i PVO pripremaju se za dislokaciju.


Proveru borbene gotovosti provode i jedinice Baltičke flote i jurišne amfibijske snage. Oni će ispunjavati zadatke odbrane obale, a posade brodova će dejstvovati artiljerijskom vatrom.

Iznenadna provera borbene gotovosti, najavljena dan ranije naredbom predsednika Vladimira Putina, te se vrši u Zapadnoj i Južnoj vojnoj oblasti, te su uključene Severna i Pacifička flota. Ukupno, u vežbama učestvuje oko 150 hiljada vojnika, više od 26 hiljada komada tehnike, 414 aviona, 106 brodova.



Takođe, ministar odbrane Sergej Šojgu održao je telefonski razgovor sa svojim azerbejdžanskim kolegom Zakirom Askerom Hasanovim. Tokom razgovora Šojgu je Hasanovu rekao da je vežba ruskih ruskih snaga planirana kao priprema za predstojeće komandno-štabnu vežbu "Kavkaz".



Takođe su se dotakli i pitanja opšte situacije u regionu Kavkaza. Pored toga, šefovi ministarstava odbrane razgovarali su o pripremama za Međunarodne vojne igre i međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija-2020", koji su predviđeni za avgust.


Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, razgovor između ministara obavljen je na inicijativu azerbejdžanske strane.



  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © TV Zvezda/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U jeku predsedničke kampanje u SAD - izbori su, podsetimo, 3. novembra - stiže i vest da se na meti hakera našao i sam Predsednik SAD Donald Tramp.   Naime, Holandski...


Narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević (SNS) najavila je formiranje novog Ministarstva u novoj Vladi Srbije.  

Moskovski istraživački institut uključen u razvoj raketa sistema PVO S-300 stavljen je na crnu listu Ministarstva finansija SAD zbog navodnih „veza“ sa malverom koji se koristi „protiv američkih partnera...


Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je 85 odsto novozaraženih u poslednjih nedelju dana u starosnoj grupi do...

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 8.209 osoba, od kojih je 579 nalaza pozitivno na koronavirus.


Vojno zdravstvo je dalo, i daje ogroman doprinos u borbi protiv kovida, ali ne bi bilo tako spremno i uspešno da na njegovom razvoju i jačanju nismo radili svih...


Ostale novosti iz rubrike »