Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Pentagon stavio 1.600 aktivnih vojnika u pripravnost dok se protesti u Vašingtonu nastavljaju

RT: Pentagon stavio 1.600 aktivnih vojnika u pripravnost dok se protesti u Vašingtonu nastavljaju
03.06.2020. god.


Oko 1.600 vojnika raspoređeno je u regionu oko Vašingtona, kako bi se obuzdale stalne demonstracije zbog ubistva Džordža Flojda, saopštio je Pentagon, dodavši da snage još nisu raspoređene u gradu.

"Pripadnici aktivne službe raspoređeni su u vojnim bazama u Kapitol regionu, ali nisu u Vašingtonu", rekao je portparol Pentagona Džonatan Rat Hofman, dodavši da su vojnici u "povišenom nivou pripravnosti", ali da "ne učestvuju kao podrška operacijama civilnih vlasti".


 


U poruci vojsci u utorak uveče, ministar odbrane Mark Esper pozvao je trupe da "ostanu apolitične", očigledno ih pozivajući da ne zauzimaju neku od strana u žestokim protestima, koji su izazvani ubistvom Flojda, nenaoružanog crnca, ubijenog u policijskom pritvoru u Mineapolisu prošle nedelje.


Mnoge od demonstracija, koje su proteklih dana izbile u više desetina gradova, postale su nasilne, sa pljačkama i paljvinama, primoravajući zbog toga vlasti da na neke lokacije pozovu Nacionalnu gardu, uključujući Vašington. Iako je protest od utorka u glavnom gradu ostao uglavnom miran, demonstranti su i dalje na ulicama kršeći policijski čas.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © REUTERS/Andy Sullivan / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Jelena Žarić Kovačević, najaktivnija poslanica sa Juga Srbije u prethodnom sazivu Parlamenta, i naredne četiri godine će predstavlja


Modularna automatska puška M19 6,5/7,62 mm, koju je razvila i proizvodi “Zastava oružje”, nova je puška u naoružanju Vojske Srbije. Reč je o najsavremenijem oružju koje je prilagodljivo za...


Član Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič izjavio je da mržnja Poljaka prema Rusiji potiče od njihovog mentaliteta.

Ukrajinska vojska minira javne puteve i raspoređuje vojnu tehniku u naseljima u Donbasu, izjavio je predstavnik Narodne milicije Donjecke Narodne Republike.


Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će država u petak 7. avgusta isplatiti 60 odsto minimalne zarade, odnosno oko 18.000 dinara po zaposlenom, za 235.372 privredna subjekta...


Ostale novosti iz rubrike »