Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Tramp ograničava društvene mreže

Tramp ograničava društvene mreže
29.05.2020. god.
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je novi propis kojim se delimično ukida akt iz 1996 godine.

Ovaj akt o slobodi govora na Internetu je do sada štitio društvene mreže poput Facebooka i Twittera od tužbi. Novi propis bi omogućavao da pojedine savezne države društvene mreže tretiraju kao klasične medije, te bi mogle biti predmet sudskih procesa. 

Tramp se odlučio na ovaj korak nakon što je Twitter obeležio njegove tvitove kao delimično netačne ili obmanjujuće. Inače, Tramp od samog početka mandata optužuje društvene mreže da ga cenzurišu, te da su protiv Republikanaca i konzervativaca. 

Ivan Trajković 

Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ruska nacionalna avio-kompanija "Aeroflot" objavila je da za ovu godinu potpuno ukida redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat.Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su u Srbiji u poslednja 24 časa potvrđena 254 nova slučaja zaraze koronavirusom, na osnovu 8.768 testiranih uzoraka.

Pokušaji uplitanja u unutrašnje poslove Tajvana, koji Peking smatra svojom teritorijom, može skupo koštati SAD, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine. Ministarstvo je posavetovalo američkog ministra zdravlja da se...


Potezi NATO-a u uslovima nedostatka dijaloga sa Rusijom stvaraju preduslove za rast potencijalnih sukoba, uključujući i na Baltiku, izjavio je u intervjuu za Sputnjik direktor Drugog evropskog odeljenja Ministarstva...


Ostale novosti iz rubrike »