Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Palestina se povlači iz svih sporazuma sa Izraelom i SAD-om - Mahmud Abas

RT: Palestina se povlači iz svih sporazuma sa Izraelom i SAD-om - Mahmud Abas
20.05.2020. god.


Predsednik Palestinske uprave Mahmud Abbas saopštio je da će njegova zemlja prekinuti sve aranžmane sa Izraelom i SAD-om u svetlu planova izraelskog premijera Benjamina Netanijahua o aneksiji.

"Oslobodilačka organizacija Palestine i država Palestina od danas su oslobođeni od svih sporazuma i obaveza sa američkom i izraelskom vladom i svih obaveza zasnovanih na ovim i sporazumima i obavezama, uključujući bezbednosne", rekao je predsednik na sastanku rukovodstva u Ramali.

Saopštenje dolazi kao odgovor na planove Netanijahua za aneksiju jevrejskih naselja na Zapadnoj obali, koja su izloženi u "Sporazumu veka" koji je u januaru predložio predsednik SAD-a Donald Tramp.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • Palestinski predsednik Mahmud Abas, foto: © Alaa Badarneh/Pool via REUTERS / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Jelena Žarić Kovačević, najaktivnija poslanica sa Juga Srbije u prethodnom sazivu Parlamenta, i naredne četiri godine će predstavlja


Modularna automatska puška M19 6,5/7,62 mm, koju je razvila i proizvodi “Zastava oružje”, nova je puška u naoružanju Vojske Srbije. Reč je o najsavremenijem oružju koje je prilagodljivo za...


Član Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič izjavio je da mržnja Poljaka prema Rusiji potiče od njihovog mentaliteta.

Ukrajinska vojska minira javne puteve i raspoređuje vojnu tehniku u naseljima u Donbasu, izjavio je predstavnik Narodne milicije Donjecke Narodne Republike.


Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će država u petak 7. avgusta isplatiti 60 odsto minimalne zarade, odnosno oko 18.000 dinara po zaposlenom, za 235.372 privredna subjekta...


Ostale novosti iz rubrike »